Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei intre 1509 si 1547. Opunandu-se vointei papale, a separat Biserica Anglicana de sub autoritatea Romei, insa l-au facut celebru mai ales cele sase mariaje si lista lunga de executii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, in numeroase ecranizari si multi actori s-au intrecut in a-l interpreta. Pentru prima data insa, vedem in serialul TV „Dinastia Tudorilor” un Henric al VIII-lea pasional si viril, de o vitalitate exuberanta, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din „Match Point” si „Misiune: Imposibila 3”).

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

dinastia tudorilorCastigator al unui trofeu Chopard la Festivalul de la Cannes si al unui Glob de Aur, cu doua nominalizari la premiile Emmy, Meyers e o alegere pe cat de neasteptata, pe atat de inspirata pentru acest rol ambitios, oferind publicului contemporan o noua perceptie asupra spiritului celui care a scandalizat istoria, a starnit controverse si nu inceteaza sa fascineze nici acum, dupa cinci secole.

dinastia tudorilorDorindu-si cu orice pret un fiu legitim caruia sa-i incredinteze mai tarziu tronul Angliei, Henric al VIII-lea nu se da in laturi de la nimic pentru a-l obtine. Regina Catherine (Maria Doyle Kennedy) nu i-l poate da, iar monarhul se indragosteste iremediabil de seducatoarea Anne Boleyn (Natalie Dormer) care nu cedeaza insa avansurilor sale. Regele decide s-o ia de sotie, dar mai intai trebuie sa divorteze de regina. Consilierul sau de incredere, cardinalul Wolsey (Sam Neill) are misiunea de a-l convinge pe Papa sa anuleze casatoria, divortul fiind interzis de biserica.

Alai de infidelitati, intrigi, tradari, comploturi si executii, „Dinastia Tudorilor” este o drama „seducatoare si emotionanta” (Tim Goodman, San Francisco Chronicle). Serialul a obtinut doua nominalizari la Globul de Aur pentru cel mai bun serial si cel mai bun actor - Meyers, precum si doua premii Emmy, pentru costume si coloana sonora. Scenarist si producator executiv al filmului este Michael Hirst, care a realizat si „Elizabeth: Epoca de Aur”, Elizabeth I fiind fiica lui Henric al VIII-lea si a lui Anne Boleyn. Prima serie, completa, a serialului este acum disponibila pe DVD intr-o editie speciala, pe trei discuri. Pe langa cele 10 episoade din primul sezon si trailere, DVD-ul ne ofera, ca bonus, 11 featurettes cu imagini din culisele serialului. Distribuit de Prooptiki Romania. Pret recomandat: 129,9 RON.

10 tipuri de penis: cel mare, cel rau, cel urat
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: