Setari Cookie-uri

Dinastia Tudorilor

Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei intre 1509 si 1547. Opunandu-se vointei papale, a separat Biserica Anglicana de sub autoritatea Romei, insa l-au facut celebru mai ales cele sase mariaje si lista lunga de executii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, in numeroase ecranizari si multi actori s-au intrecut in a-l interpreta. Pentru prima data insa, vedem in serialul TV Dinastia Tudorilor un Henric al VIII-lea pasional si viril, de o vitalitate exuberanta, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din Match Point si Misiune: Imposibila 3).

Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei intre 1509 si 1547. Opunandu-se vointei papale, a separat Biserica Anglicana de sub autoritatea Romei, insa l-au facut celebru mai ales cele sase mariaje si lista lunga de executii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, in numeroase ecranizari si multi actori s-au intrecut in a-l interpreta. Pentru prima data insa, vedem in serialul TV „Dinastia Tudorilor” un Henric al VIII-lea pasional si viril, de o vitalitate exuberanta, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din „Match Point” si „Misiune: Imposibila 3”).

dinastia tudorilor Castigator al unui trofeu Chopard la Festivalul de la Cannes si al unui Glob de Aur, cu doua nominalizari la premiile Emmy, Meyers e o alegere pe cat de neasteptata, pe atat de inspirata pentru acest rol ambitios, oferind publicului contemporan o noua perceptie asupra spiritului celui care a scandalizat istoria, a starnit controverse si nu inceteaza sa fascineze nici acum, dupa cinci secole.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.