Al doilea monarh din dinastia Tudorilor, Henric al VIII-lea a fost Rege al Angliei intre 1509 si 1547. Opunandu-se vointei papale, a separat Biserica Anglicana de sub autoritatea Romei, insa l-au facut celebru mai ales cele sase mariaje si lista lunga de executii din timpul domniei sale. A fost evocat, de-a lungul timpului, in numeroase ecranizari si multi actori s-au intrecut in a-l interpreta. Pentru prima data insa, vedem in serialul TV „Dinastia Tudorilor” un Henric al VIII-lea pasional si viril, de o vitalitate exuberanta, interpretat de Jonathan Rhys Meyers (cunoscut publicului cinefil din „Match Point” si „Misiune: Imposibila 3”).

10 tipuri de penis: cel mare, cel rau, cel urat

dinastia tudorilorCastigator al unui trofeu Chopard la Festivalul de la Cannes si al unui Glob de Aur, cu doua nominalizari la premiile Emmy, Meyers e o alegere pe cat de neasteptata, pe atat de inspirata pentru acest rol ambitios, oferind publicului contemporan o noua perceptie asupra spiritului celui care a scandalizat istoria, a starnit controverse si nu inceteaza sa fascineze nici acum, dupa cinci secole.

dinastia tudorilorDorindu-si cu orice pret un fiu legitim caruia sa-i incredinteze mai tarziu tronul Angliei, Henric al VIII-lea nu se da in laturi de la nimic pentru a-l obtine. Regina Catherine (Maria Doyle Kennedy) nu i-l poate da, iar monarhul se indragosteste iremediabil de seducatoarea Anne Boleyn (Natalie Dormer) care nu cedeaza insa avansurilor sale. Regele decide s-o ia de sotie, dar mai intai trebuie sa divorteze de regina. Consilierul sau de incredere, cardinalul Wolsey (Sam Neill) are misiunea de a-l convinge pe Papa sa anuleze casatoria, divortul fiind interzis de biserica.

Alai de infidelitati, intrigi, tradari, comploturi si executii, „Dinastia Tudorilor” este o drama „seducatoare si emotionanta” (Tim Goodman, San Francisco Chronicle). Serialul a obtinut doua nominalizari la Globul de Aur pentru cel mai bun serial si cel mai bun actor - Meyers, precum si doua premii Emmy, pentru costume si coloana sonora. Scenarist si producator executiv al filmului este Michael Hirst, care a realizat si „Elizabeth: Epoca de Aur”, Elizabeth I fiind fiica lui Henric al VIII-lea si a lui Anne Boleyn. Prima serie, completa, a serialului este acum disponibila pe DVD intr-o editie speciala, pe trei discuri. Pe langa cele 10 episoade din primul sezon si trailere, DVD-ul ne ofera, ca bonus, 11 featurettes cu imagini din culisele serialului. Distribuit de Prooptiki Romania. Pret recomandat: 129,9 RON.

Top 10 cele mai sexy accente din lume
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: