Setari Cookie-uri

O inima cat o tara: Regina Maria

Saptamana trecuta a avut loc deschiderea expozitie O inima cat o tara, expozitie tematica dedicata personalitatii Reginei Maria si a mostenirii sale artistice. Expozitia O INIMA CAT O TARA este dedicata Reginei Maria si este realizata in cadrul proiectului Pictori de azi la Balcic cu ocazia implinirii a 70 de ani de la moartea Reginei Maria (18 iulie 1938). Lucrarile de pictura expuse ilustreaza aspecte ale personalitatii artistice a Reginei Maria, concentrandu-se asupra bogatelor teme picturale oferite de ctitoria sa de la Balcic.

Lucrarile expuse cu aceasta ocazie sunt semnate de pictori romani si internationali, participanti la taberele de pictura de la Balcic realizate in cadrul proiectului „Pictori de azi la Balcic”, initiat in 2004. Lista de autori ii cuprinde pe Marilena Murariu, Mihai Sarbulescu, Cristian Paraschiv, Simion Craciun, Vitalie Butescu, Pierre Zoran Petrel, Ion Lazar, George Mircea, Alexandru Andronache, Mihai Tarus, Larisa Astreyn, Andreea Palade-Flondor, Emilia Pop si Florin Ferendino.

Caracterul de eveniment al expozitiei este dat de prezentarea in exclusivitate a doua lucrari de exceptie care ii reprezinta in marime naturala pe Regele si Regina Romaniei, Ferdinand si Maria. Realizate de pictorul Ion Draghici in urma unei ample documentatii, tablourile urmeaza canoanele portretisticii clasice (suveranii sunt infatisati in portret intreg), fiind astfel unice. Remarcabile din punct de vedere al valorii lor documentare, comemorative si artistice, tablourile constituie o realizare de exceptie si sunt prezentate in premiera publicului roman.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.