Dupa 11 septembrie 2001, thrillerele politice au intrat intr-un con de umbra: publicul isi pierduse apetitul pentru astfel de scenarii, iar producatorilor nu le ramanea decat sa se conformeze. In 2008, “Vantage Point” deschide noi perspective pentru thrillerul politic, scenariul dezicandu-se de la adevarul universal obisnuit in productiile de gen in favoarea unei abordari mai mature, mai echilibrate, mai veridice: experienta directa a personajelor. 8 straini asista la un atentat asupra Presedintelui SUA si tot atatea puncte de vedere concura la stabilirea adevarului. Un puzzle captivant, disponibil in curand pe DVD si Blu-ray.

Red Lights

Atentate cu intrigi care mai de care mai complexe, lunetisti din cei mai abili si arme desprinse din viitor, agenti secreti superinstruiti si ultra-calificati, oficiali cu prezenta de spirit si mereu gata de sacrificiu pentru a-l apara pe seful suprem si, totodata, imaginea de putere imbatabila a statului… Ce ar mai putea oferi nou un thriller politic? Iata o provocare cu adevarat incitanta!

Presedintele Ashton (William Hurt), aflat in Spania, la un summit despre lupta globala impotriva terorismului, este tinta unui atentat sub ochii multimii, in piata centrala a orasului. Opt dintre martorii atentatului pot avea un aport decisiv la stabilirea adevarului, printre ei numarandu-se agentii secreti, insarcinati cu paza Presedintelui, Thomas Barnes (Dennis Quaid) si Kent Taylor (Matthew Fox), un turist american - Howard Lewis (Forest Whitaker), care inregistreaza intregul incident, si producatoarea de stiri Rex Brooks (Sigourney Weaver).

Fiecare a observat ce s-a intamplat, dar oare au vazut acelasi lucru? Pe masura ce analizam momentul atentatului prin prisma experientei fiecaruia dintre ei, descoperim noi indicii, culisele asasinatului scot la iveala date socante si adevarul se contureaza tot mai clar, precum un puzzle. Insa atuul prin care “Vantage Point” / “Fiecare vede altceva” reuseste sa isi castige publicul este perspectiva diferita asupra actiunii, prin plasarea personajelor in nucleul scenariului. Caci acestea nu doar interpreteaza scenariul, ci chiar contribuie activ la evolutia lui, conducandu-ne spre un deznodamant surprinzator.

Produs de Columbia Pictures, “Vantage Point” se lanseaza pe DVD si Blu-ray pe 2 septembrie 2008. DVD-ul include, ca bonusuri, comentariile regizorului Pete Travis, filmuletele “Vantage Point: o perspectiva din interior” si “Planuind un asasinat”, scene taiate, trailere. Pret recomandat DVD: 54,9 RON, Blu-ray - 129,9 RON.

DVD: Young Adult
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: