Setari Cookie-uri

Saptamana Artei 2009

Intre 12-17 octombrie 2009 s-a tinut in Tashkent marele evenimentul anual de cultura, arta si moda, Art Week Style.Uz 2009. Fidel traditiei, festivalul Art Week Style a combinat expozitii si prezentari, competitii ale designerilor tineri si ale fotografilor, Festivalul National de Imbracaminte (National Dress Festival), prezentari ale stilistilor locali si internationali, seminarii de lucru tinute de profesionisti din domeniul artei si culturii, concerte de caritate si petreceri insufletite de vedete internationale.

PREZENTARI DE MODA ALE DESIGNERILOR INTERNATIONALI
Pe 13 octombrie, cea de a doua zi a Saptamanii, designerul rus Vardui Nazaryan si London College of Fashion si-au prezentat colectiile, iar in urmatoarele zile au fost aplaudati Chopard, Oscar de la Renta si Valentino.
Traditia de a organiza prezentari de moda mono-brand in cadrul Art Week Style.Uz (inceputa in 2008 cu spectacolul Chopard) a continuat si in acest an cu cateva nume mari. Pe 14 octombrie a avut loc o prezentare de moda sustinuta de Casa de Moda Sonia Rykiel (Franta). Faimosul brand de bijuterii Chopard si vice-presedintele acestuia Caroline Gruosi-Scheufele si-au intampinat si ei invitatii prin prezentarea din seara aceleiasi zile.
Pe 15 octombrie a avut loc o prezentare Oscar de la Renta (USA). Trebuie mentionat ca Oscar de la Renta foloseste in mod obisnuit motive estice si materiale din orasul Margilan (situat in partea de est a Uzbekistanului) pentru colectiile sale. Imprimeurile pe atlas, tesaturile ikat si adras precum si frumoasele ornamente bakhmal au adus numai succese brandului in ultimii ani.
Pe 16 octombrie s-a tinut prezentarea Valentino (Italia) iar in aceeasi zi artistul stilist din Israel Galit Levi si-a prezentat colectia in cadrul National Dress Festival. Mai trebuie mentionat ca Defilarea Generala Dom Stilya l-a avut ca invitat de onoare pe presedintele si proprietarul brandului de Grisogono.
Foto: Capturi de la prezentarea de moda a Soniei Rykiel din cadrul Saptamanei de Arta 2009 realizate de Yves Forestier/Yves Forestier/Getty Images For Style.UZ
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.