Setari Cookie-uri

Top 5 Prostituate la Hollywood

Cand auzi Hollywood, te gandesti imediat la stralucire, glamour, frumusete si faima! Industria filmului de la Hollywood nu iarta niciun subiect hot, iar daca este delicat sau chiar tabu, filmele devin si mai interesante. Unde altundeva decat la Hollywood se mai poate intampla ca o prostituata venita de nicaieri sa traiasca o poveste de dragoste emotionanta, alaturi de un barbat bogat si tandru, o adevarata versiune moderna a clasicului desen animat Cenusareasa? Cum altfel decat uitandu-ne la un film produs in locul in care visele devin realitate putem afla mai multe despre viata unei prostituate? Tocmai de aceea am intocmit Top 5 al prostituatelor de la Hollywood - pentru a ilustra cateva dintre cele mai celebre povesti despre Cenusarese moderne, cu sau fara finaluri la fel de fericite!

3. Belle de Jour

Nu, nu este vorba despre faimoasa carte britanica Belle de Jour, ci despre un film de la Hollywood, regizat de insusi Luis Bunuel. In filmul Belle de Jour este prezentata intr-un mod foarte artistic povestea unei femei ajunsa la o varsta mijlocie, ce se plictiseste de viata ei banala de sotie si se hotaraste sa-si petreaca dupa-amiezele din timpul saptamanii ca… prostituata. Este un lucru binecunoscut faptul ca Luis Bunuel nu este genul de regizor vulgar. Din contra, el transpune toate intamplarile filmului intr-un univers al fanteziei, al experientelor erotice intense, dar si al paradoxurilor – Severine (interpretata de Catherine Deneuve) este o prostituata in secret, in timp ce din patul pe care il imparte cu sotul ei lipseste cu desavarsire… actiunea!

2. Monster

“Monstrul” este nimeni alta decat Charlize Theron, interpretand-o magistral pe Aileen Wuornos, o prostituata ce ucide barbatii care o acosteaza pe strada. Monster este povestea adevarata a acestei criminale in serie, ce este nevoita sa se prostitueze pentru bani si care, intre timp, traieste o pasiune nebuna pentru o alta femeie. Aileen se prostitua de la varsta de 13 ani, cand a si ramas insarcinata pentru prima data si, dupa ani de zile in care si-a vandut trupul, devine criminala in serie pentru a face rost de bani fara a mai fi nevoita sa faca sex cu zeci de barbati.

Povestea “Monstrului” reprezinta o inversare a rolurilor: daca, in majoritatea cazurilor, prostituatele de pe strada devin victimele unor criminali in serie, de data aceasta o prostituata se transforma ea insasi in ucigas cu sange rece. Pentru rolul prostituatei supranumite “Monstrul”, Charlize Theron a primit premiul Oscar.

1. Pretty Woman
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.