Setari Cookie-uri

Fetele Bune Ajung In Rai, Fetele Rele Ajung Unde Vor

Ce vor crede ceilalti despre mine? Ce atitudine vor lua? Vor accepta o fata rea?

Ce vor crede ceilalti despre mine?
Ce atitudine vor lua?
Vor accepta o fata rea?
Sa duc in spate frica pedepsei… a acelei pedepse care ar urma dupa micile incalcari ale conventionalului? Sa ma simt oarecum vinovata? Sau sa renunt la slalomul prin lumea lui “nu se face”?
Desigur, lor le vine usor, dar mie?
Accept! Sunt suverana doar daca accept ideea ca nu am cum sa le plac tuturor.
Accept cu detasare gandul ca pana si oamenii pe care ii iubesc pot fi cu varf si indesat dezamagiti de mine.
E un cliseu rational , o analiza a capcanelor propriilor mele gandiri si o renuntare la limbajul corporal servil.
Adio neajutorare deprinsa in mod intentionat!
Adio profetie implinita de la sine!

Fragment din carte

Cap. Marea inselaciune

CAPCANELE COTIDIENE
ALE GANDIRII

SCUZE MINCINOASE

Multe femei cuminti trag o concluzie inselatoare: ele cred ca un folos de prim rang sau rapid compenseaza o cumintenie de multi ani. Ele cred, de exemplu, ca merita sa accepti refuzul partenerului de viata de a-i ajuta pe copii sa-si faca temele, daca in felul acesta se evita o cearta. Cred ca merita sa se renunte la o luare in considerare a dorintelor EI in privinta concediului daca, in schimb, se vor bucura de o masa in doi la restaurant. Cred ca daca vor cumpara o masina cu doua locuri, acest lucru va compensa cu prisosinta renuntarea la dorinta de a se angaja, pentru a avea banii ei proprii. Cred ca un palton nou poate sa alunge dorinta ca el sa se ocupe de copii cand ea se duce la cursul de yoga. Cred ca vor avansa in ierarhie, daca vor face ore suplimentare fara sa se planga.

Dar, in cazul unor asemenea schimburi, femeile sunt acelea care pierd. Ele escamoteaza faptul ca, printr-un concept de genul acesta, au facut un targ neechitabil, care le face lor viata grea. In ultima instanta, ele mai pun o caramida la edificiul subordonarii lor. De aceste biruinte aparent neinsemnate se leaga si frica de responsabilitatea proprie, frica de a spune ce vor, de a ajunge in situatii conflictuale. Femeile cuminti nu se tem doar de responsabilitatea proprie, ci si de faptul ca s-ar putea intampla ca, temporar, sa nu fie iubite ori sa fie dezagreabile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.