Frati vitregi, o comedie de tot rasul

Frati vitregi, o comedie de tot rasul
Kudika
19 Ianuarie 2009

Daca n-ati mai ras de mult, va da ocazia sa va faceti plinul cu buna dispozitie filmul Frati vitregi: o comedie extrema, cu Will Ferrell si John C. Reilly in rolurile principale, considerata Cel mai amuzant film pe care l-am vazut anul acesta [n.n. 2008]. - Kyle Smith, New York Post. Cu un umor greu de egalat, Frati vitregi aduce in prim plan doua specimene de adulti care nu se maturizeaza niciodata, facandu-le tuturor viata un cosmar. Poftim dovada!

Daca n-ati mai ras de mult, va da ocazia sa va faceti plinul cu buna dispozitie filmul “Frati vitregi”: o comedie extrema, cu Will Ferrell si John C. Reilly in rolurile principale, considerata „Cel mai amuzant film pe care l-am vazut anul acesta [n.n. 2008].” - Kyle Smith, New York Post. Cu un umor greu de egalat, “Frati vitregi” aduce in prim plan doua specimene de “adulti” care nu se maturizeaza niciodata, facandu-le tuturor viata un cosmar. Poftim dovada!

Brennan Huff (Will Ferrell), un “adolescent” de 39 de ani, fara ocupatie, care locuieste inca impreuna cu mama sa, Nancy (Mary Steenburgen). Dale Doback (John C. Reilly) are si el vreo 40 de primaveri si e la fel de… somer si intretinut de tatal sau, Robert (Richard Jenkins). Cand Nancy si Robert se casatoresc, “copiii” devin frati vitregi si sunt nevoiti sa locuiasca impreuna.

Desi nu se inghit de la bun inceput, vrand-nevrand, trebuie sa gaseasca o cale de a locui impreuna. Sau, mai degraba, de a supravietui. Devin colegi de dormitor, iar parintii impun reguli pentru a tine odraslele in frau.

Dezastrul este insa iminent: fratii se incaiera din orice, se sicaneaza continuu, sunt batuti mar de o gasca de copii, iar la poante infantile nu-i intrece nimeni! Razboiul incepe cand Brennan incalca regula de capatai impusa de fratele vitreg: de a nu se atinge vreodata de tobele lui.

Se ciomagesc pana lesina cu o bata de baseball si o crosa de golf, iar parintii, disperati, ii avertizeaza ca au o luna la dispozitie pentru a se angaja, inainte de a fi dati afara din casa. Asa ca merg la interviuri impreuna si se fac de ras tot impreuna. Asa se hotarasc sa-si inceapa propria afacere – macar ar avea un job garantat si nu i-ar mai concedia nimeni! Curand, cei doi prezinta familiei si primul lor proiect: un videoclip filmat pe barca lui Robert. De fapt, pe fosta barca...

Treptat, descopera ca au multe in comun si ca risca sa devina prieteni, ceea ce-i ingrozeste. Cand Derek (Adam Scott), fratele lui Brennan, vine in vizita impreuna cu familia sa, Brennan si Dale se ascund in casuta lor din lemn cocotata in copac.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.