Setari Cookie-uri

Restul e tacere si Boogie, favorite la Premiile Gopo

Cursa pentru Premiile Gopo a intrat in linie dreapta! Dintre cele 11 lung metraje, 27 de scurt metraje de fictiune si 11 documentare, juriul format din actrita Maria Popistasu, regizorul Laurentiu Damian, criticii de film Magda Mihailescu si Laurentiu Bratan si directorul de imagine Florin Mihailescu i-a nominalizat pe cei care vor concura pentru statuetele Gopo, realizate si in acest an de sculptorul Adrian Ilfoveanu.

In cadrul Galei Premiilor Gopo vor fi acordate si in acest an un Premiu pentru intreaga activitate unei personalitati marcante din cinematografia romaneasca si Premiul Publicului, oferit filmului autohton cu cel mai mare succes de box office in anul precedent. Daca in 2007 trofeul a fost acordat lung metrajului de debut al lui Tudor Giurgiu, Legaturi bolnavicioase, iar in 2008 performerului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, filmul care va primi recunoasterea publicului de cinema din Romania in 2009 este Supravietuitorul, pelicula care a adunat 25, 706 bilete vandute pe parcursul anului trecut.

Cea de-a treia editie a Galei Premiilor Gopo va avea loc pe 2 martie 2009, in Bucuresti, la Studio Fratelli. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.