Neintelegerea de Albert Camus

Neintelegerea de Albert Camus
Kudika
17 Februarie 2009

Un barbat revine acasa, dupa mai multi ani de absenta, in dorinta de a-si revedea si de a-si ajuta familia. Trage la hanul tinut de ai sai, ca simplu calator, fara a-si marturisi identitatea. Va fi, oare, recunoscut de catre mama si sora sa? Ori va deveni, si el, fiul risipitor, intors incognito, victima celor doua femei, care, visnd la o alta viata, sub soare, la malul marii, asasinau, pentru a-i jefui, pe toti cei ce le treceau pragul?

Un barbat revine acasa, dupa mai multi ani de absenta, in dorinta de a-si revedea si de a-si ajuta familia. Trage la hanul tinut de ai sai, ca simplu calator, fara a-si marturisi identitatea. Va fi, oare, recunoscut de catre mama si sora sa? Ori va deveni, si el, fiul risipitor, intors incognito, victima celor doua femei, care, visând la o alta viata, sub soare, la malul marii, asasinau, pentru a-i jefui, pe toti cei ce le treceau pragul?

Pornind de la un „fapt divers” real, sub impresia directa a climatului irespirabil al anilor de ocupatie germana din Franta, când inflorise colaborationismul, delatiunea si crima – celebrul Albert Camus propune o nelinistitoare piesa despre radacinile „neintelegerii”. O piesa despre absurdul unei lumi orbite de dorinta de inavutire pentru atingerea unei impliniri egoiste. O piesa despre lipsa comunicarii si vicierea legaturilor de sânge, in goana nebuna dupa iluzia fericirii.

Bucuresti, Teatrul National Bucuresti - Sala Amfiteatru
17 Februarie 2009, ora 19:00

Neintelegerea - de Albert Camus

Regia: Felix Alexa
Asistent regie: Catinca Ralea
Traducere: Catinca Ralea
Scenografie: Diana Ruxandra Ion
Muzica: Ada Milea
Secretar literar: Catinca Ralea

Distributia:
Mama .............. Mariana Mihut
Marta ................ Irina Movila
Jan .................... Mihai Calin
Maria ................. Lamia Beligan
Batranul servitor .... Matei Alexandru

Durata spectacolului: 1 ora si 30 minute

Pret bilete:
30 RON; 25 RON; 16 RON (randul 8, sect. B + C)

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.