Setari Cookie-uri

Neintelegerea de Albert Camus

Un barbat revine acasa, dupa mai multi ani de absenta, in dorinta de a-si revedea si de a-si ajuta familia. Trage la hanul tinut de ai sai, ca simplu calator, fara a-si marturisi identitatea. Va fi, oare, recunoscut de catre mama si sora sa? Ori va deveni, si el, fiul risipitor, intors incognito, victima celor doua femei, care, vis穗d la o alta viata, sub soare, la malul marii, asasinau, pentru a-i jefui, pe toti cei ce le treceau pragul?

Un barbat revine acasa, dupa mai multi ani de absenta, in dorinta de a-si revedea si de a-si ajuta familia. Trage la hanul tinut de ai sai, ca simplu calator, fara a-si marturisi identitatea. Va fi, oare, recunoscut de catre mama si sora sa? Ori va deveni, si el, fiul risipitor, intors incognito, victima celor doua femei, care, visând la o alta viata, sub soare, la malul marii, asasinau, pentru a-i jefui, pe toti cei ce le treceau pragul?

Pornind de la un „fapt divers” real, sub impresia directa a climatului irespirabil al anilor de ocupatie germana din Franta, când inflorise colaborationismul, delatiunea si crima – celebrul Albert Camus propune o nelinistitoare piesa despre radacinile „neintelegerii”. O piesa despre absurdul unei lumi orbite de dorinta de inavutire pentru atingerea unei impliniri egoiste. O piesa despre lipsa comunicarii si vicierea legaturilor de sânge, in goana nebuna dupa iluzia fericirii.
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.