Bucuresti, Kiseleff, 32
29 Martie 2009, ora 21:00 - 23:00

March on Stage - un concert live cu Vank, Spitalul de Urgenta si Bere Gratis

Duminica, 29 martie, incepand cu ora 21:00, Hard Rock Cafe Bucuresti va gazdui March on Stage, un concert caritabil care urmareste strangerea de fonduri in vederea dezvoltarii unui program de terapie prin muzica pentru copiii cu Sindromul Down. Prezentat de realizatoarea de emisiuni radio si TV, Liana Stanciu, evenimentul va reuni pe scena Hard Rock Cafe trupele Vank, Spitalul de Urgenta si Bere Gratis. Banii vor fi stransi din vanzarea biletelor in valoare de 35RON.

Sedintele de terapie prin muzica vor fi sustinute de specialisti din cadrul Centrului de Interventie Timpurie "Suflet de curcubeu", un proiect al Asociatiei Caritas Bucuresti, prin intermediul Centrului de Resurse Sindrom Down si in parteneriat cu Asociatia Up Down.

De cele mai multe ori, copiii cu Sindrom Down au o inclinatie innascuta pentru muzica si, chiar daca prezinta intarzieri de dezvoltare pe alte planuri, acestea nu se manifesta si in ceea ce priveste abilitatile muzicale. Acest gen de terapie le permite copiilor sa experimenteze succesul intr-un mod amuzant si accesibil lor. In cazul acestor copii, terapia prin muzica are ca scop dezvoltarea cognitiva si fizica, precum si stimularea senzoriala, dezvoltarea abilitatilor motorii si de orientare spatio-temporala, dezvoltarea abilitatilor sociale si lingvistice, promovarea capacitatii de exprimare a emotiilor si dezvoltarea stimei de sine, a declarat Eugen Stefanescu, Coordonator al Centrului de Resurse Sindrom Down din cadrul Asociatiei Caritas Bucuresti.

Pentru Liana Stanciu, gazda evenimentului, increderea in proiectul caritabil vine ca urmare a unei experiente proprii: March on Stage este un eveniment caritabil in care am mare incredere. Spun asta si din experienta mea ca mama. Copilul meu care este sanatos acum este innebunit dupa muzica. Stie toate versurile pieselor cantate de tatal sau, retine numai desenele cu coloana sonora, asadar reactioneaza extraordinar cand vine vorba de muzica. De aceea cred cu convingere ca acest gen de terapie va da rezultate. Nimic nu se poate face, insa, fara implicarea voastra, a celor care prin prezenta la concert vor contribui la acordarea unei sanse in plus copiilor care sufera de Sindromul Down.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: