Setari Cookie-uri

Supercalifragilistic

Din cinemateca universala, printre figurile inconfundabile intiparite in mintea copiilor, se disting, negresit, dadaca Julie Andrews si cosarul Dick Van Dyke in Mary Poppins, unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile. Desi au trecut 45 de ani de la lansarea productiei, Mary Poppins ramane adorabila din varful umbrelei pana la botine, demonstrand ca poate fi supercalifragilisticexpialidocious si pe DVD, intr-o editie aniversara pe 2 discuri.

Din cinemateca universala, printre figurile inconfundabile intiparite in mintea copiilor, se disting, negresit, “dadaca” Julie Andrews si “cosarul” Dick Van Dyke in “Mary Poppins”, unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile. Desi au trecut 45 de ani de la lansarea productiei, Mary Poppins ramane adorabila din varful umbrelei pana la botine, demonstrand ca poate fi “supercalifragilisticexpialidocious” si pe DVD, intr-o editie aniversara pe 2 discuri.

In Londra inceputului de secol 20, familia Banks se confrunta cu o reala provocare: educatia copiilor dupa rigorile bancherului-tata nu este deloc o treaba usoara. Bonele dau bir cu fugitii, caci nu e chip sa-i struneasca pe Michael si Jane, cele doua odrasle rasfatate care se pricep de minune sa intoarca totul cu susul in jos, ba sa mai si dispara de acasa. Pana cand isi face aparitia din vazduh, cu nelipsita umbrela, Mary Poppins (Julie Andrews), o guvernanta cu totul aparte, care pare special “croita” dupa cerintele copiilor: se pricepe la jocuri, e blanda, dar ferma, si vesela chiar si cand vorbeste serios. Prin cantec, magie si povesti cu talc, Mary si prietenul sau, Bert (Dick Van Dyke), transforma educatia sobra si plicticoasa a copiilor intr-o joaca nesfarsita, astfel incat Michael si Jane respecta bucurosi regulile de buna purtare. Ba, mai mult, atmosfera austera care domina casa familiei Banks se “contamineaza” cu buna-dispozitie debordanta a lui Mary: de la copii pana la slujnice, toata lumea rade, canta si danseaza! Mai putin bancherul-tata, care considera ca o familie trebuie condusa in spiritul ordinii si disciplinei, asemenea unei banci. Va reusi oare Mary sa-l dea si pe el “pe brazda”? Iata o experienta cu adevarat “supercalifragilistica” in care umorul se tine scai, iar frenezia muzicala este contagioasa!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.