Patru luni dupa premiera mondiala de la Cannes, Amintiri din Epoca de Aur ajunge in salile din Romania. Pelicula va rula sub forma a doua filme separate care vor fi proiectate in cinematografe la distanta de o luna. Prima parte a filmului: Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata! va putea fi vazuta incepand din 25 septembrie in Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Bacau si Pitesti iar partea a doua, Dragoste in timpul liber, va incepe din 23 octombrie.

Dona Juana, o carte ca un drog

Amintiri din Epoca de Aur este un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu si regizat impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Pelicula ecranizeaza cele mai comice legende urbane romanesti din anii 80 si pana azi.

Prima parte din seria Amintiri - 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, distinsa cu Palme d'Or la festivalul de film de la Cannes, a adus in salile din Romania peste 90.000 de spectatori.

Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor 80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

Cristian Mungiu: am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pina la urmatorul meu film de autor, sa ofer publicului roman o comedie iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi.

AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR cuprinde 5 episoade:

Legenda activistului in inspectie
Legenda fotografului oficial
Legenda politrucului zelos
Legenda soferului de gaini
Legenda politistului lacom
Legenda vanzatorilor de aer

Provident duce premiata pelicula a lui Cristian Mungiu in 40 de orase din tara
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: