Setari Cookie-uri

Amintiri din Epoca de Aur

Un film scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu

Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarasi, frumoasa e viata!

Romania, anii 80: la primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc in ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate intocmai. In Casa Scinteii e fierbere mare: in toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu isi scoate palaria in fata domnului Giscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la Bucuresti insista ca e o datorie de Partid sa-l aduca la scoala si pe ultimul cioban din virful muntelui caci invatura te fereste de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu doua saptamini inainte de Craciun, plutonierul de militie Sandu primeste de la cumnatul sau un porc viu si se intreaba cum sa-l taie in toiul noptii fara sa prinda de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Danut vine cu o propunere: ce-ar fi daca l-ar gaza?



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.