Setari Cookie-uri

Cea mai tare legenda urbana romaneasca din anii 80 si pana azi

Tovarasi, frumoasa e viata!, prima parte a filmului Amintiri din Epoca de Aur are avanpremiera oficiala in aceasta seara, la cinematograful Studio din capitala, in prezenta regizorului Cristian Mungiu si a echipei filmului.

Tovarasi, frumoasa e viata!, prima parte a filmului Amintiri din Epoca de Aur are avanpremiera oficiala in aceasta seara, la cinematograful Studio din capitala, in prezenta regizorului Cristian Mungiu si a echipei filmului.

Seria Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania comunista. Concomitent cu debutul filmului in cinematografe, realizatorii Amintirilor au lansat si concursul Cea mai tare legenda urbana romaneasca din anii 80 si pana azi.

Cristian Mungiu face publice, incepand de astazi, cele mai simpatice legende urbane descoperite cu ocazia documentarii pentru scrierea scenariului. Cititorii sunt invitati la randul lor sa trimita povestile pe care si le amintesc la adresa info@mobrafilms.ro cu titlul CONCURS DE LEGENDE URBANE. Legenda care va fi declarata castigatoare ar putea deveni scenariu de film.

Va atasam primul text cules de Cristian Mungiu. Detaliile concursului si legendele trimise de participanti vor fi publicate pe site-ul filmului, www.amintiridinepocadeaur.ro.

Legende Urbane culese de Cristian Mungiu

Legenda mortului din tren


Umbla vorba ca in ultimii ani inainte de 1989 erau oameni care se specializasera in a cara morti dintr-un loc in altul al Romaniei. Si asta pentru ca, bineinteles, familiile isi doreau ca mortii sa fie ingropati „acasa“. Dar de ce nu era voie sa-i transporti oficial?

Aici, fiecare are versiunea lui. Unii zic ca din cauza ca regimul comunist daduse o dispozitie ca mortii trebuie ingropati acolo unde au murit - dispozitie care ar fi fost data in perioada ultimilor ani, cand regimul dorea sa evite adunarile publice de orice fel. Altii zic ca ar fi fost legal sa transporti decedati, dar erau niste norme sanitare cumva costisitoare pe care oamenii simpli nu si le puteau permite.
In orice caz, vorba vine ca la sfarsitul anilor ’80 erau insi care se specializasera in transport de cadavre dintr-un oras in altul al tarii printr-o metoda pe cat de simpla, pe atat de macabra: le cumparau bilet normal de tren la clasa intai si ii transportau cu trenul pana la destinatie. Ca sa nu dea prea tare de banuit, ii stropeau din belsug cu alcool ca sa dea senzatia ca transporta oameni beti morti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.