AVATAR, cel mai asteptat film al anului

AVATAR, cel mai asteptat film al anului
Kudika
1 Ianuarie 2010

James Cameron si Twentieth Century Fox adauga IMAX 3D pe lista formatelor disponibile spectatorilor

James Cameron si Twentieth Century Fox adauga IMAX 3D pe lista formatelor disponibile spectatorilor

Incepand din 18 decembrie, pelicula AVATAR ruleaza in 261 de cinematografe IMAX la nivel international, dintre care 178 de cinematografe IMAX in SUA si alte 83 in alte tari. AVATAR este astfel premiera cu cea mai mare extindere din istoria companiei IMAX. De astazi, filmul este difuzat si in singurul cinematograf IMAX din Romania, sala Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni.

AVATAR, o experienta IMAX 3D, este primul film de Hollywood in format IMAX care poate fi vizionat in Romania. Avanpremiera filmului a avut loc joi, 17 decembrie, la eveniment participand personalitati precum Narcisa Suciu, Dan Chisu, Aylin Cadir, Adrian Oianu, Florin Grozea, Tudor Giurgiu, Razvan Marculescu si altii.

Scenariul si regia pentru AVATAR poarta semnatura castigatorului de Oscar, James Cameron. Filmul ii are ca protagonisti pe Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez si Sigourney Weaver. AVATAR a fost prelucrat digital pentru a atinge inegalabila calitate a imaginii si a sunetului pe care le ofera experienta IMAX®.

„Scopul nostru a fost ca prin AVATAR sa revolutionam industria filmelor 3D cu actori reali, si nu ma indoiesc ca filmul va avea un sunet si o imagine incredibile in IMAX® 3D. Unghiul de vizibilitate mai larg si sunetul puternic al unei sali IMAX vor face ca privitorul sa fie invaluit complet de actiune”, a spus James Cameron, regizor, scenarist si producator al AVATAR.

“Acest film reprezinta esenta experientei IMAX®, aceea de a transporta oamenii in locuri in care in mod normal ei nu ar putea ajunge”, a declarat CEO-ul IMAX, Richard L. Gelfond. “Spectatorii pot trai experienta vizionarii acestui film in format IMAX® intr-un numar record de sali IMAX®, si deja vedem vanzari mari in avans si spectacole cu casa inchisa dincolo de weekend-ul premierei.”

AVATAR este povestea unui fost ofiter de marina care se gaseste in mijlocul ostilitatilor pe o planeta extraterestra plina de forme de viata exotice. Sub forma unui Avatar, o minte umana intr-un corp extraterestru, el este impartit intre doua lumi, intr-o lupta disperata pentru supravietuirea lui si a populatiei indigene. Dupa mai mult de 10 ani, AVATAR marcheaza intoarcerea lui Cameron dupa ce, in 1997, a regizat Titanic, filmul cu cel mai mare buget de pana atunci si cu 11 premii Oscaruri, inclusiv „Cel Mai Bun Film”. WETA Digital, renumita pentru contributia la realizarea trilogiei Stapanul Inelelor si a filmului King Kong, a incorporat noi tehnologii CGI intuitive pentru a transforma mediile si personajele in imagini 3D fotorealiste care vor transporta publicul intr-o lume extraterestra bogata in peisaje, creaturi si personaje fantastice.


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.