K: Arta iubirii

K: Arta iubirii
Kudika
11 Februarie 2010

Un Amantul doamnei Chatterley chinezesc. (The Washington Post)

,,O poveste clasica despre o iubire interzisa.”
The Observer

,,Un Amantul doamnei Chatterley chinezesc.”
The Washington Post

,,Un roman scris cu simplitate rafinata – dur, sincer si incarcat de emotie, stilul lui Hong Ying are o gratie aparte.”
Andrew Motion, Poet Laureate

,,O povestire erotica incendiara, care dezvaluie legaturi neasteptate dintre celebrul si decadentul grup Bloomsbury si Societatea Luna Noua, mai putin cunoscutul sau echivalent oriental.”
Sunday Telegraph

In China decadenta a anilor treizeci, Julian Bell, nepotul Virginiei Woolf si rasfatatul Grupului Bloomsbury, o intalneste pe misterioasa scriitoare Lin Cheng, considerata o Katherine Mansfield a Orientului.

In timp ce armata japoneza face raiduri sangeroase intr-o China postimperiala slabita de razboi civil si colonialism, Julian incearca sa patrunda misterele acestei culturi straine, sperand ca aceasta experienta sa ii aduca si cunoastere de sine.

Lin il initiaza in arta daoista a iubirii, o veche traditie chinezeasca prin care senzualitatea devine treapta in evolutia spirituala. Ciocnirile intre civilizatii, intre yin si yang, intre traditie si modernitate creeaza un camp de tensiune in care povestea lor de dragoste rezista tocmai prin fragilitate. Julian simte insa chemarea revolutiei, visandu-se un om de actiune, pe cand Lin contempla gandul sinuciderii, ca evadare dintr-o casnicie stearpa si o lume care nu se poate hotari intre vechi si nou.

Un roman socant si controversat, care vorbeste despre dragoste, moarte si legatura dintre ele din perspectiva a doua culturi diferite.

Editura: Humanitas

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri