Setari Cookie-uri

Parerea expertului: Teama, prieten sau dusman?

Teama este o stare a constiintei care te poate tine captiv si blocat in vechi comportamente.

Ce faci cand te intalnesti cu o situatie dificila,? Fugi , te ascunzi, te eschivezi, in speranta ca daca o ingropi va disparea sau ii faci fata cu curaj?
Probabil ca stii prea bine ce se intampla cand ramai blocata in temeri, daca te-ai identificat in aceste cuvinte.
Teama intotdeauna te mentine in lipsa actiunii. Ce se intampla cand nu actionezi?
Stagnezi.
Unde stagnezi? Unde te aflii acum. Daca esti intr-o situatie in care nemultumirea e starea ta dominanta, aici vei ramane.

Daca esti in completa multumire cu tine si viata ta, continua sa faci ceea ce faci. Strategia ta e potrivita pentru tine. Daca acesta e nivelul la care vrei sa fii, iesi la plimbare in parc, nu-ti mai pierde timpul cu acest articol.

Lasa-ma sa-ti explic mai bine cum e cu teama.

Daca ti-e teama de apa desi niciodata nu ai pus piciorul in apa, stand cat mai departe,alegand locurile unde nu te intalnesti cu apa, nu te vor scapa de problema.

Daca iti place marea, atunci pacat.

Ce vreau sa spun este ca daca fugi de temerile tale ele nu vor disparea. Daca te-ai gandit ca ignorandu-le vei reusi sa le depasesti te inseli.

Un lucru interesant are loc atunci cand ne confruntam cu o situatie neplacuta. Un fel de teama isi face aparitia imediat. Unii o numim negare iar altii teama de a accepta adevarul. Cateodata se spune ca suntem , atat de orbi insa as spune ca mai degraba preferam sa fim orbi.

Paradoxul este ca intotdeauna spunem ca vrem sa aflam adevarul insa daca acesta nu este cel pe care ni-l dorim, ne e frica de el. Cu totii spunem ca iubim surprizele insa cand surpriza este una neplacuta, o numim problema.

Si continuam se pare sa facem acest lucru, sa traim in fantezie, sa refuzam adevarul, de teama a ceea ce am putea afla. Pana cand? Pana cand cineva trage un semnal de alarma. De cele mai multe ori este durerea, sau furia, sau frustrarea, asadar emotiile pe care le experimentam.

Sa traiesti asemenea emotii nu e deloc placut, dar gandeste-te ce efect miraculos?

Cum altcumva am putea stii ca e momentul sa schimbam ceva?

Asa a indiferent de ce alegi sau nu sa infrunti, intotdeauna vei avea un guardian interior care te va trage de maneca cu emotii grele si neplacute.

Ce ai zice daca ti-as spune ca prin simplu fapt ca nu iei decizii pentru a-ti depasi temerile , pur si simplu iti refuzi sansa de a avea mai mult decat ai astazi?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.