Setari Cookie-uri

Protejarea pielii de radiatia solara

Suntem in toiul verii, soarele ne insoteste din zori pana seara tarziu si este mai arzator decat in orice alt anotimp. Conform specialistilor, nu numai vara trebuie sa ne gandim sa ne protejam pielea de efectele nocive ale razelor soarelui.

Suntem in toiul verii, soarele ne insoteste din zori pana seara tarziu si este mai arzator decat in orice alt anotimp. Conform specialistilor, nu numai vara trebuie sa ne gandim sa ne protejam pielea de efectele nocive ale razelor soarelui.

Iata cateva argumente care ar trebui sa ne convinga ca este necesar sa ne protejam pielea pe parcursul intregului an, nu numai vara:

Pielea este cel mai mare, cel mai greu si, adesea, cel mai neglijat organ al corpului uman. Pielea asigura primul nivel de protectie impotriva substantelor chimice, a poluarii, razelor ultraviolete si infectiilor, impiedicand si evaporarea lichidelor din corp.

Radiatia solara este asociata frecvent cu bolile cronice de piele, inclusiv cu o serie de forme de cancer de piele dintre care melanomul malign este forma cea mai periculoasa, dar si cu imbatranirea prematura a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor. De asemenea, expunerea prelungita la soare poate agrava afectiuni patologice deja existente, precum bolile cardiovasculare sau bolile autoimune.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul de cazuri de melanom malign si cancer de piele nonmelanomic a crescut in ultimele decenii. Astfel, la nivel mondial, apar anual peste 2 milioane de cazuri de cancer de piele nonmelanomic si 200 000 de cazuri de melanom malign, inregistrandu-se 60 000 victime. Majoritatea melanoamelor apar in grupul de varsta 40-70, dar frecventa aparitiei intre 20 si 40 de ani este in crestere.

Din fericire,problemele cauzate de actiunea daunatoare a razelor soarelui pot fi prevenite prin masuri de protectie care sunt simple si la indemana noastra.

Cand devine soarele daunator?

Expunerea scurta la soare a mainilor, fetei si bratelor ajuta corpul sa produca in mod natural vitamina D. Radiatia ultravioleta stimuleaza sinteza vitaminei D, care are un rol important in cresterea absorbtiei calciului si fosforului din alimentatie, precum si in dezvoltarea osoasa, intarirea imunitatii si regenerarea celulara.

O masura minima pentru protejarea pielii de aparitia cancerului de piele consta in combinarea produselor de ingrijire personala cu factor de protectie solara minim 15 cu antioxidantii naturali. Antioxidantii sunt compusi naturali care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi, adica neutralizeaza moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa nu isi distruga celulele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.