Setari Cookie-uri

Operatia de liposuctie: Ce trebuie sa stii despre ea?

Ce trebuie sa faci inainte si dupa operatia de liposuctie?

Dupa liposuctie

Dupa ce interventia a fost efectuata durerea va fi moderata, timp de 1-3 luni pielea va prezenta edeme, vanataile vor persista pana la 3-4 saptamani, iar amorteala pe zona unde s-a efectuat liposuctia poate dura pana la cateva luni. Pentru o perioada de 7-14 zile se va purta un pansament compresiv care are rol in retragerea pielii.

In scopul unei recuperari rapide se recomanda evitarea bailor in cada cel putin 7 zile dupa operatie, bauturile alcoolice si tutunul sunt interzise si inlocuite cu suficiente lichide menite sa evite deshidratarea.

Procesul de vindecare in urma liposuctiei necesita timp si rabdare. Rezultatele se vad abia in 3-6 luni si pot fi definitive, daca pacientul va tine o dieta normala si va face regulat exercitii fizice. Noul corp si noile haine o sa ii aduca acestuia multumire, stiind ca ingrasarea se va face uniform pe viitor si nu doar in anumite zone”, sustine Dr. Silvia Stanculescu.

Citește și:

Tehnologiile medicale au evoluat si au descoperit o noua modalitate mai eficienta si rapida de a indeparta grasimea nedorita. Specialistii in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva practica atat lipoaspiratia, cat si vibro-aspiratia.

Vibro-aspiratia este o procedura definitva de inlaturare a colaceilor de grasime de pe oricare parte a corpului, indiferent de cantitatea de grasime ce trebuie eliminata. Fata de lipoaspiratie, recuperarea este mai scurta si usoara, pacientul fiind capabil sa paraseasca clinica doar peste cateva ore de la interventie.

Dr Silvia Stanculescu

Clinica: Metamorphosis

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.