Setari Cookie-uri

3 trucuri pentru a contura perfect fata rotunda

Scopul conturarii fetei este de a ingusta chipul, de a conferi umbre si de a pune in valoare structura osoasa a fetei.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Scopul conturarii fetei este de a ingusta chipul, de a conferi umbre si de a pune in valoare structura osoasa a fetei. De aceea, Kim Kardashian a reusit sa-si transforme obiceiul de beauty intr-un adevarat trend. Numai ca tehnicile de contouring difera in functie de fizionomie – chipul rotund nu se supune regulilor celui oval. Asadar cum poti realiza un machiaj corect daca ai fata rotunda?

fata rotunda Foto interior si prima pagina: Nadya Korobkova, Shutterstock

1. Nu e suficient sa tragi inauntru obrajii

Pentru a-ti defini chipul, nu trebuie sa sugi obrajii, asa cum stiai de la prietene. Mai degraba, incearca sa faci celebrul „duck face” – inchide un pic buzele, ca si cum ai zambi misterios, si uita-te in oglinda din semi-profil. Astfel, vei vedea care sunt cele mai inalte puncte ale pometilor si cele mai joase, lucru dificil pentru fetele rotunde, ce au obraji mai proeminenti.

Citește și:

2. Inainte sa conturezi, ilumineaza

Nu te grabi sa iei fardul bronzant – mai intai ilumineaza. Foloseste highlighter-ul pe varfurile pometilor, de-a lungul nasului si pe arcul lui Cupidon. Odata ce ai aplica produsul cu degetele, vei observa singura unde trebuie sa adaugi umbre. Nu uita – este esential sa conturezi din aproape in aproape, nu de la inceput foarte puternic.

3. Uita de frunte, barbie si nas

Daca ai fata rotunda, concentreaza-ti eforturile sub pometi, pentru definire. Alege un fard cu 2 sau chiar 3 nuante mai inchise decat culoarea pielii tale. In timpul zilei, nu este nevoie sa conturezi si fruntea, nasul, barbia – vor arata foarte dur in lumina soarelui.

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.