Setari Cookie-uri

4 trucuri pentru a combate pielea uscata din timpul iernii

Pielea uscata este prima victima a sezonului rece. Atunci cand temperaturile scad sub zero grade si viscolul inlocuieste briza verii, epiderma se inroseste, crapa, se descuameaza si ai mancarimi.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Foto interior si prima pagina: Aleshyn Andrei, Shutterstock

Pielea uscata este prima victima a sezonului rece. Atunci cand temperaturile scad sub zero grade si viscolul inlocuieste briza verii, epiderma se inroseste, crapa, se descuameaza si ai mancarimi. Solutia evidenta ar fi crema hidratanta din dotare dar, uneori, pana si aceasta se dovedeste ineficienta sau culmea, favorizeaza aparitia cosurilor. Asadar, cum iti poti mentine pielea fina iarna?

1. Cumpara un umidificator de camera - mai ales daca esti predispusa la cosuri. In acest fel, pielea obtine hidratarea de care are nevoie din mediul inconjurator, in timp ce dormi. Este un mod eficient si sanatos de a regla aerul uscat din dormitor.

2. Ce este mai bun decat o crema hidratanta? Un ser hidratant. Foloseste unul intotdeauna INAINTE sa aplici crema - aceasta va functiona mai bine pe un ten umed, oricum. Daca vrei sa fii „mai catolica decat Papa”, foloseste serul inaintea mastii tale preferate de fata. Mastile sigileaza pielea, ajutand la absorbtia ingredientelor active din ser.

Citește și:

3. Aplica produsele de ingrijire ale pielii rapid. Dupa demachiere, foloseste imediat un toner apoi un ser pe fata inca umeda. Este vital sa nu faci pauze mari intre aplicari pentru a mentine nivelul optim al hidratarii tenului tau.

4. In loc sa exagerezi cu produsele hidratante, mai bine exfoliaza tenul mai des. Daca iti simti fata uscata si are un aspect tern, foloseste un scrub facial bun. Ideea este sa scapi de celulele moarte de la suprafata pielii, nu sa le hidratezi mai mult. Atentie: nu depasi 2-3 sesiuni de exfoliere pe saptamana, urmate de un ser AHA si crema hidratanta de noapte.

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.