De ce insala o femeie maritata? Ghid in trei pasi

Motivele care determina o femeie sa insele!

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

“Una din marile intrebari la care nu stiu sa raspund, dupa treizeci de ani de studiu a femeii, este urmatoarea: Ce vrea de fapt o femeie?” Sigmund Freud

inselat
Foto: Andrey Burmakin, Shutterstock

Ce doreste de fapt o femeie maritata? De ce ajunge sa insele? Exista o retata pentru barbatul casatorit, care sa-l asigure de faptul ca sotia nu il va insela?

1. Ce doreste de fapt o femeie maritata de la sotul ei

Raspunsurile clasice sunt: doreste afectiune, atentie, gesturi afectuoase, sa fie ascultata, sa fie alintata, mangaiata, sprijinita, complimentata...etc.

2. De ce ajunge sa insele? Care sunt motivele

I. Motive care tin de relatie, de partener: acesta nu ii ofera ce isi doreste sau ceea ce crede ea ca merita.

II. Motive externe relatiei:

  • Lipsa stimei de sine, traumele copilariei sau traumele fostelor relatii. Toate acestea se pot evidentia foarte repede atunci cand apare o persoana care ii face avansuri, facand-o sa se simta dorita, speciala, sau pur si simplu sa se simta „altfel”.
  • Serviciul: timpul petrecut, precum si relatiile cu colegii, pot oricand sa se transforme intr-o relatie sexuala sau poate si mai mult.
  • Prietenele: de cele mai multe ori sunt cele care o imping sau o incurajeaza sa faca ceea ce fac si ele, sau ceea ce nu au ele curajul sa faca.

3. Reteta pentru barbatii casatoriti

Din pacate nu exista. Am intalnit la cabinet situatii in care partenerele au inselat atunci cand au fost dezamagite de soti. Dar si situatii in care inselau fara sa aiba un motiv de reprosat partenerului. Pur si simplu inselau, pentru ca se lasau duse de val. Sau in dorinta de a vedea cum este sa faca sex si cu o alta persoana.

Deci reteta de succes nu exista, dar asta nu inseamna ca indiferent ce faceti, sotia va va insela. De aceea este bine sa tineti cont de dorintele ei, sa incercati sa ii intelegeti universul interior si sa stabiliti impreuna cu aceasta un model de comunicare corect si un plan de viata in care amandoi sa va simtiti importanti si fericiti. Astfel va puteti asigura de faptul ca, cel putin voi, nu ii dati motive...

Foto prima pagina: Ardelean Andreea, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri