Setari Cookie-uri

Caietul visurilor

Nu exista zi in care sa nu intalnesc oameni puternici si oameni slabi, bogati si saraci, si cred cu tarie ca, fiecare dintre ei are ceea ce merita. Spune-mi ce ganduri ai si-ti spun unde vei ajunge in 5 ani si crede-ma ca nu-s clarvazatoare, dar vad multe comportamente.

Si cum spune Nietzsche, cel care are un de ce pentru care sa traiasca poate indura aproape orice, sau ceea ce nu te omoara te intareste.

Spune-mi, care-i drama ta actuala? Ce te tine blocata pe aceeasi pozitie de cand te stii?

Vorbeste-mi despre indoiala ta, framantarea ta de azi, ce nu ai, ce ai vrea?
Vreau sa te trezesti, asa cum m-am trezit eu in fata experientei acestui om si a expunerii gandurilor lui, tu ai o bucata de carnat pe masa, ai sireturi la papuci?

Ai mai mult de atat, ai libertatea si sanatatea de a face ceva, de a alege orice, de a fi oricine. Si tu ce faci? NIMIC!! Asta-i durerea mea profunda, zaci in aceeasi stare de mediocritate de cand te stii, fara sa iei in calcul binecuvantarile cu care esti inzestrata.

Viata se asteapta ca tu sa faci ceva din tine, si tu astepti ca viata sa faca ceva din tine. Crezi ca ajutorul vine de undeva? Am vesti proaste, ori vine din tine ori nu vine de niciunde.
Frumoasa din padurea adormita, desteapta-te, daca vrei ca minunile lumii sa ti se arate, providenta iti raspunde asa cum ceri, te multumesti cu putin, traiesti putin.
Inca nu ti-ai dat seama ca atragi ceea ce esti?

Te crezi mai mult decat esti? Cum de traiesti mai sarac? Inseamna ca nu esti asa cum iti imaginezi, esti mai putin, si ai face bine sa-ti vezi pozitia reala, altfel n-ai cum sa ti-o depasesti, si sa traiesti mai bogat, intelegi?

Ma gandesc sa nu te mai biciuiesc de acum inainte, ca sa nu mai fiu eu vinovata de esecul si durerea ta. In schimb, iti dau intalnire peste 5 ani sa vedem unde esti tu si unde sunt eu. Ce zici? Imi accepti invitatia?

Nu voi mai interveni de acum incolo, te las unde esti, asa cum esti. Si stii de ce?
Fiindca trebuie sa te doara pana la sange, altfel n-ai sa schimbi nimic la viata ta.
Trebuie sa-ti doresti schimbarea cu tot sufletul, sa tremuri in fata obiectivelor tale.
Pentru a fi mai mult si a avea mai mult trebuie sa-ti parasesti pozitia actuala, nu poti avea altceva de pe aceeasi pozitie, niciodata.

N-ai inteles inca ce-ti da viata? Viata iti da ce ai nevoie, daca tu in fiecare dimineata iti repeti cat esti de mica, urata, proasta, iti da exact acele persoane si evenimente care sa-ti confirme profetia ta. Viata nu te contrazice niciodata, iti da exact ce ceri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2010
Echipa Kudika