Setari Cookie-uri

Magazinul online sau cabina de proba? Avem nevoie de fast shopping, dar cum alegem marimea potrivita

Care sunt avantajele fast shopping!

fast shopping Daca ai evitat, pana acum, magazinele online de imbracaminte, de teama ca nu vei nimeri masurile sau ca fotografiile produselor nu reflecta realitatea, iti oferim cateva sugestii care te ajuta sa ai cea mai buna experienta online si iti povestim despre avantajele fast fashion.

Ce spun studiile

Un studiu realizat de catre o echipa de cercetatori de la MIT, Stanford si Carnegie Mellon, in 2007, a demonstrat ca shopping-ul este un proces complex, o forma de entertainment cu conexiuni la nivelul activitatii creierului. Mai exact, la nivelul "centrului placerii". Cel mai interesant stimul s-a dovedit a fi pretul redus, cu conditia sa fie corelat cu un produs pe care cumparatorul si-l doreste foarte mult. Chilipirurile si cautarea online a celor mai bune oferte nu reprezinta, deci, doar un mod de a economisi bani, ci si o experienta cu adevarat placuta.

Citește și:

Un alt studiu realizat in Statele Unite arata ca 32% dintre cumparatori nu aleg niciodata sa isi umple cosul pe internet. Unii se plang de experienta mult prea impersonala, altii se tem ca, odata primit coletul, vor fi nevoiti sa returneze produsele.

Shopping in 2017

Realitatea zilelor noastre ii contrazice, in mare parte, pe cumparatorii reticenti: avantajele shopping-ului online sunt tot mai numeroase: comoditate, poti reveni pe pagina oricand doresti, ai timp sa alegi ce ti se potriveste si sa cauti pretul cel mai bun, poti consulta comentariile si recomandarile altor utilizatori care au achizitionat deja produsul dorit de tine, multiplele variante de plata, produsele livrate la usa si multe altele.

Iar cand ne referim la moda, putem spune acelasi lucru despre avantajele fast fashion. Ai sanse mult mai mari sa alegi o tinuta cu adevarat potrivita, la cel mai bun pret de pe piata, alegand experienta online, care iti permite sa faci usor comparatii intre branduri si preturi. Ceea ce le tine pe multe femei departe de aceasta varianta, este, de cele mai multe ori, teama ca fotografiile si informatiile prezentate online nu reflecta realitatea.

Citește și:

Cum cumperi haine online

Daca ti-e teama ca nu vei nimeri masurile sau ca materialul din fotografia de pe site arata complet diferit odata ce l-ai scos din cutie, este bine sa stii ca multe magazine online de imbracaminte sunt foarte atente cu aceste detalii, oferind cat mai multe informatii care sa te ajute: tabele cu dimensiuni, filtre care permit marirea fotografiilor, sectiune de comentarii unde poti vedea opiniile altor cumparatori.

Poti vedea un exemplu in acest magazin online de imbracaminte, unde gasesti o oferta foarte variata de articole de imbracaminte si unde poti urmari detaliile care te intereseaza: de la informatii despre materiale si culori, pana la filtre pentru fotografii si o aplicatie care compara preturile produselor.

Ca sa te ajutam putin mai mult, iti oferim si o lista cu tips & tricks, pe care sa o tii aproape, atunci cand pleci la vanatoare de haine pe internet:

Citește și:

1. Refa masuratorile corpului: talie, bust, solduri, inaltime. Îti va fi mult mai simplu sa afli care este marimea potrivita pentru tine.

2. Alege magazinele online care ofera cat mai multe detalii, in special legate de marimi, dar si fotografii clare, la rezolutie optima.

3. Fa o vizita la croitoreasa. Daca nu te descurci cu masuratorile si inca nu esti sigura ca vei face cea mai buna alegere online, o vizita intr-un atelier de croitorie te poate scapa de indoieli.

4. Poti folosi aplicatii precum sizecharter.com, care te ajuta sa afli care este marimea ta in catalogul celor mai populare branduri de imbracaminte.

5. Cand faci cumparaturi in magazinele din oras, noteaza-ti marimile catorva articole care ti-au facut cu ochiul sau pe care le-ai si probat. Vei putea, mai tarziu, sa faci comparatii cu produsele gasite online.

Citește și:

6. Alege doar croielile lejere sau hainele cu masura unica, daca nu te-am convins pana aici. Nu poti da gres cu acest tip de modele.

7. Mergi pe mana solutiilor made to measure. Poti realiza haine la comanda si online, cu conditia sa oferi masuratorile exacte, asta daca nu vrei sa faci un drum pentru proba.

8. Nu te grabi. Analizeaza cu atentie produsul de pe pagina, compara cu ofertele similare ale altor magazine online sau revino in alta zi, daca nu ai avut timp sa faci asta.

Cumperi online? Care sunt piesele vestimentare pe care le achizitionezi de obicei?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.