Setari Cookie-uri

Cele mai bune modele de sandale, daca vrei sa ai picioare sanatoase

Daca s-ar intalni ortopedul cu stilistul, iata ce modele de sandale ti-ar recomanda sa porti.

modele de sandale Chiar daca seturile de analize periodice nu o iau in calcul, sanatatea picioarelor este importanta si este strans legata de cea a coloanei vertebrale. Daca s-ar intalni ortopedul cu stilistul, iata ce modele de sandale ti-ar recomanda sa porti.

Vara este sezonul picioarelor fericite: din degete pana-n calcai, se simte aerul de libertate, multumita sandalelor si papucilor - de strada sau de plaja. Daca ne gandim mai bine, insa, nu orice picior incaltat poate sa se miste si sa respire in voie: tot acum isi fac aparitia bataturile plantare - cauzate, printre altele, de incaltamintea nepotrivita, aflata in contact direct cu pielea si de tocurile prea inalte.

Asadar, chiar daca sandalele si papucii lasa piciorului o mult mai mare libertate, comparativ cu alte tipuri de incaltaminte, pot crea la randul lor probleme si disconfort, daca nu sunt alese modelele potrivite.

Citește și:

Te intrebi, probabil, cum arata cele mai bune sandale. Dincolo de tendinte si de alegerea unui design care sa iti placa, acestea trebuie sa fie comode, rezistente, sa asigure o pozitie corecta a piciorului si a coloanei si sa permita pielii sa respire. Sandalele ideale nu provoaca dureri la nivelul picioarelor si nici transpiratie excesiva.

Iata cateva propuneri de sandale si papuci cu un design proaspat, in culori varatice, pe care niciun ortoped nu ti le-ar interzice:

Sandale care fixeaza corect talpa

Un aspect foarte important, in cazul sandalelor, este modul in care acestea „leaga” piciorul, cu ajutorul baretelor, oferindu-i o pozitie corecta si suficienta libertate de miscare. Nu intamplator, sandalele pentru copii respecta acelasi principiu. Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este structura talpii sau a platformei, care trebuie sa fie suficient de solida incat sa lase urme pe nisip, dar care sa nu iti ingreuneze deloc mersul. Alege un model care respecta aceste indicatii, asa cum sunt aceste perechi de sandale.

Citește și:

sandale
Flip flops

Purtati initial la dus si la piscina, acest tip de papuci a devenit un must-have al verii, datorita comoditatii. Se anunta o vara torida si lunga, asa ca ai nevoie de incaltaminte care sa nu te incatuseze si care sa fie potrivita si pentru plaja.

Ce trebuie sa urmaresti cand iti alegi un model de flip flops? In primul rand, talpa, care trebuie sa fie solida si corect conturata, urmand linia naturala a piciorului, ca in imaginea de mai jos.

modele de sandale

Papuci colorati

Cand ne referim la sandale, mai sanatos inseamna mai putin formal. Alege un model de sandale sau de papuci cu un design simplu si talpa bine structurata, de grosime medie, in care piciorul se simte liber si fa din culoare elementul-vedeta.

modele de sandale

La finalul zilelor in care ai purtat un astfel de model, iti poti rasfata talpile si cu un masaj, pe care il poti realiza singura. Nu uita, de asemenea, sa alternezi perechile de sandale, de la o zi la alta.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock, Answear

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.