Setari Cookie-uri

Martisoare cu motive traditionale romanesti simpatice

Doamnelor, (si domnilor), acusi trece februarie si o data cu ea, ultima luna de iarna. Speram! Dar, mai ales, acusi trece iarna si vine primavara. Adica sezonul cand se apropie Ziua Femeii. Asa ca am pregatit cateva sugestii tare simpatice de martisoare cu motive traditionale romanesti.

Trendul etnic este la moda in primavara-vara 2018, insa nu de aceea am ales martisoare cu motive traditionale si martisoare cu motive romanesti. Ci pentru ca am dorit sa va sugerez cateva cadouri de ziua femeii altfel. Simboluri ale feminitatii, ale recunoasterii valorilor noastre, ale feminismului, de ce nu?

Pana la urma, femeile secolelor trecute brodau, coseau, teseau si tricotau aceste motive romanesti pe obiectele decorative din casa. Cu atat mai mult pe piesele purtate atunci ca martisoare cu motive traditionale. Si ce metoda de a celebra feminitatea si feminismul transgenerational daca nu prin aceste minunate mici opere de arta la purtator, inspirate de vechile simboluri ale costumelor si obiectelor populare.

Desigur, aceste martisoare cu motive traditionale sunt trecute prin filtrul actual, al trendurilor prezentului. Pentru ca in ce fel putem celebra trecutul daca nu traind in prezent? Am ales deci, martisoare tip brosa, bijuterii cu snur si martisoare cu motive romanesti din care sa alegi cadouri de Ziua Femeii pentru tine sau pentru cele mai dragi doamne din viata ta.

Citește și:

Alege brose pe post de martisoare cu motive traditionale romanesti

Se poarta in continuare brosele in sezonul ce vine. Asa ca am ales martisoare tip brosa pentru a imbina motivele traditionale cu moda prezentului. Am ales martisoare cu motive romanesti dar si cu simboluri traditionale, precum potcoava.

Aceste martisoare tip brosa, metalice, primesc infrumusetarile motivelor traditionale, desprinse de pe ii, fote, covoare si presuri din Moldova, Transilvania, Banat, Oltenia. Alege fie modele apropiate de traditional, fie modele simpatice (pisoi, fluturi, inimioare), ludice, jucause, drept cadouri de Ziua Femeii.

Brose stil martisoare cu motive traditionale romanesti

Brose stil martisoare cu motive traditionale romanesti

Martisoare cu snur si motive romanesti simpatice

O alta varianta de martisoare cu motive romanesti sunt aceste bijuterii cu snur. Ele imbina trendul accesoriilor cu snur sau al margelelor alb-rosu cu motivele romanesti, amintind de cusaturile specifice zonelor din tara noastra.

Citește și:

Medalioane cu snur, bratari cu snur, practic orice fel de bijuterii-martisor cu snur se poarta in sezonul ce vine. Si ca sa adaugam extra-sarm, ce ar fi sa alegem in loc de genul tipic de martisoare, sa purtam ceva mai deosebit? Ce zici de aceste martisoare cu motive traditionale?

Martisoare cu snur si motive romanesti

Martisoare cu snur si motive romanesti

Fie ca te gandesti sa alegi de pe acum cadouri de ziua femeii, fie ca nu stii ce martisoare sa porti chair tu in piept, sunt sigura ca sugestiile mele simpatice de martisoare cu motive traditionale ti se vor potrivi si vor inveseli ziua tuturor.

Sursa foto front page – Pete Bellis/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.