Setari Cookie-uri

Corsetul: poveste din trecut si cum il gasesti pe cel perfect

Un lucru este cert: corsetul a trecut testul timpului. Pe măsură ce moda pentru femei a traversat diverse perioade, stiluri și cerințe, puține lucruri au rămas neschimbate și au rămas la fel de impunătoare pe scena fashion.

Dacă atunci când te gândești la un corset îl asociezi cu o piesă seducătoare de lenjerie intimă, îți spunem că acesta este ceva mai mult. De la articolul vestimentar care era foarte popular în trecut, corsetul a devenit în prezent un accesoriu care întregrește o ținută - îți subțiază talia și dă forma bustului tău.

În principiu este folosit pentru a obține o postură perfectă: are în față nasturi și la spate un sistem de prindere dublu cu șiret reglabil.

Cum și unde a apărut - istorie corset

Cu originile care datează dinaintea secolului XVI (unele cercetări îl plasează chiar în Grecia antică), corsetul a apărut mai întâi la curtea regală franceză. Însă a cunoscut cea mai bună perioadă între 1830 și 1920, mai ales în epoca victoriană când nu lipsea din nicio garderobă.

Citește și:

Interesant este că lumea îl purta deși era destul de periculos (strângea foarte mult talia, cu riscul de a sufoca), în unele zone fiind chiar interzis.

Destul de incomode, prin secolul XX când femeile au început să se elibereze de constrângeri, corsetele au început să ia mai mult forma cu care le cunoaștem în prezent. Au devenit un instrument feminin de modă, fără să fie neapărat erotice. Fast forward și ajungem în anii ‘50 când la realizarea corsetelor se includea și fermoarul.

Cum se poartă corsetul si de câte tipuri este

Dacă te-ai obișnuit cu imaginea aia de corsete promovată în filmele de epocă, trebuie să știi că în prezent poți găsi astfel de articole care se poartă ca atare. Se împart în mai multe categorii, dar trebuie să ai atenție cum le porți pentru că sunt ca niște topuri, ceva mai elegante.

Citește și:

    Lucrul bun - corsetele sunt foarte permisive, putându-se purta atât pe timp de zi cât și la evenimente de seară. Și nu îți trebuie vreo rețetă anume, ci doar puțină îndrăzneală pentru a obține o incursiune în burleque cu ceva provocator din budoarul tău.

    cum se poarta corsetul

    Corset rosu Corset alb cu snur Corset negru cu auriu

    În principiu corsetele sunt de două feluri - cele care se poartă sub sâni și de obicei deasupra hainelor (underbust; un scurt ghid despre cum porți corsetul peste haine, găsești aici) și cele care acoperă sânii și se pot purta ca atare (overbust). Fiecăruia îi derivă altele cu infinite posibilități de stiluri.

    Poți opta pentru corset dantelat la o serată, la o petrecere, îmbrăcată fiind cu o fustă sau o pereche de pantaloni, căruia îi poți adăuga un blazer. Corsetele simple nu sunt deloc vulgare și completează fin o ținută la care încalți balerini sau teniși, ceva copilăresc.

    Corsetul scurt cu diverse imprimeuri jucăușe este perfect pentru zilele caniculare de vară. Poți să arăți fabulos și cu un corset din piele, existând o linie extrem de subțire între decent și sexy (vezi aici pret si modele de corsete seducatoare), totul depizând de ocazia pentru care îl alegi.

    Desigur, contează cu ce asociezi corsetul pentru că poți improviza extrem de ușor cu combinațiile pentru a obține diverse efecte.

    Cum să alegi corsetul și la ce să te uiți când îl cumperi

    Ține cont că atunci când cumperi un corset, să alegi ce ți se potrivește. Rareori vei vedea mărimile exprimate în S, M sau L pentru că de obicei se precizează dimensiunea din talie. Mai trebuie să reții că prima oară când îl probezi, nu trebuie să îl încerci prea strâmt. Lasă timp corpului să se obișnuiască cu el.

    Și nu trebuie să îți faci probleme că nu poți purta corset dacă ești prea slabă sau că ai un aspect androgin. Principiul rămâne același și anume, obținerea unei forme voluptoase.

    sursa foto Front Page: pixabay

    Vizionare placuta


    Kudika
    12 Februarie 2018
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.