Alege ochelarii de soare potriviți pentru figura ta: 4 modele moderne și fizionomiile pe care le flatează

Alege ochelarii de soare potriviți pentru figura ta: 4 modele moderne și fizionomiile pe care le flatează

Forma ochelarilor și trăsăturile tale faciale reprezintă cele mai importante criterii pe baza cărora să alegi ochelarii de soare.

Există atât de multe opțiuni, încât ai putea proba ochelari de soare zile întregi. Știi însă de ce unii te fac să arăți atât de bine încât nu ai vrea să îi mai dai jos, pe când alții au efectul contrar?

Forma ochelarilor și trăsăturile tale faciale reprezintă cele mai importante criterii pe baza cărora să alegi ochelarii de soare. Poți ține cont și de tendințe: cele din 2018 te îndeamnă să experimentezi cu modele îndrăznețe, așa că ai motive în plus să afli care sunt cele potrivite pentru tine. Ca să alegi tipurile de ochelari care îți scot în evidență trăsăturile plăcute, îți prezentăm 5 modele moderne și fizionomiile pentru care sunt ideali:

Ochelarii de soare tip ochi de pisică

ochelari de soareochelari de soare Guess, acesta e momentul ideal să îi porți. Nu poți da greș cu ei în primăvara-vara lui 2018.

Cuprinzând modele atât de diferite, cel mai probabil vei găsi unul potrivit pentru tine. Pentru fizionomia rotundă, se potrivesc modele cu margini groase, accentuate și proeminente în partea superioară a ramei. Fizionomia pătrată e mai degrabă avantajată de margini rotunjite și ceva mai discrete în partea superioară a ochelarilor. Pentru fizionomia tip diamant sau fețele ovale, sunt potrivite modelele rotunjite și cu un grad de alungire mai mic.

Ochelarii de soare tip aviator

ochelari de soare aviatorDacă îți plac ochelarii de soare tip aviator, atunci ai noroc. Acesta este modelul de ochelari de soare care e cel mai „blând”, potrivindu-se cu majoritatea fizionomiilor. Ochelari tip aviator sunt caracterizați de forma curbată a lentilelor, în formă de lacrimă, și rama discretă (cu toate că în prezent există și unele modele cu rame groase).

Inventați pentru bărbații care luptau în al Doilea Război Mondial, ochelarii de soare tip aviator au început să fie purtați și de femei în anii ‘70, când a apărut o varietate mare de modele, conform NY Times. Popularitatea lor a crescut în 1984, atunci când au fost purtați de Tom Cruise pe marile ecrane în „Top Gun”.

Având în vedere că acest tip de ochelari poate fi purtat aproape indiferent de tipul de fizionomie, te poți concentra pe potrivirea proporțiilor. Ia în calcul înălțimea ta și dimensiunile feței pentru a decide grosimea ramei. Dacă ești micuță, e mai sigur să te ferești de rame groase, bine definite.

Ochelarii de soare cu lentile rotunde

ocleari de soare rotunziVint&York.

Ochelarii de soare clubmaster

tipuri de ochelari de soareUn model care pare modern, dar în același timp atemporal, este cel al ochelarilor de soare clubmaster. Aceștia au rămas în acest sezon în modele mai „cuminți” și mai puțin excentrice. Deosebit de interesanți sunt ochelarii clubmaster cu rame realizate parțial din lemn, dar și cei cu rame în culori intense, cum ar fi roșu cardinal.

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2018
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri