Setari Cookie-uri

Bluze albe versatile: cumpără câteva și te vor salva din orice dilemă vestimentară

Bluza albă este, fără doar și poate, parte importantă din garderoba oricărei femei care se respectă. Este o piesă clasică și nu se demodează niciodată. Te poți baza oricând pe o garderobă deșteaptă dacă ai câteva bluze albe versatile la purtător. Totuși, pe lângă cămașa albă clasică, simplă, există în fiecare sezon câte un articol pe care să îți bazezi alegerile vestimentare. Ce bluze ușor de asortat îți propun acum, ce sunt la modă și la toamnă? Ei bine, designerii au propus bluze albe ce se potrivesc la orice ținută, și sub atâtea forme, croieli și detalii!

Atât moda verii, cât și tendințele pentru toamnă-iarnă de anul acesta se bazează pe sofisticare effortless, pe feminitate, pe eleganță, pe eclectismul liniilor confortabile ce întâlnesc prețiozitatea, opulența. Așa că nu e de mirare că se întâlnesc mânecile bufante, ce amintesc de moda Victoriană, alături de materiale vaporoase, casual, fluide.

Creatorii de modă au propus multe bluze albe versatile, unele mai degrabă de zi cu zi, sau cu care ești familiarizată, altele ceva mai îndrăznețe. La Valentino bluza albă a avut jabou, completat de guler-eșarfă și mâneci bufante, victoriene, cu manșete înalte. Totul completat de pantaloni la dungă, albă. La Dion Lee am găsit bluze sexy, cu contrast de țesături, transparent/opac, mai precis cu voal, totul completat de același All White Look.

Citește și:

Și la Stella McCartney a fost același alb din cap până în picioare: topuri dantelate, prețioase, alături de fustă și pantaloni largi (da, fusta purtată cu pantaloni se întoarce!). Totuși, sezonul ce vine nu este atât de previzibil și atât de alb! Descoperă și alte bluze albe ce se potrivesc la orice ținută, mai jos!

Bluze albe versatile - piese-cheie în orice garderobă deșteaptă: trebuie să ai câteva!

Totuși, nu te gândi că trebuie să te îmbraci ca o mireasă sau ca pe pârtie, tot sezonul rece. Deși în toamnă, cât încă vremea permite, ai putea experimenta look-urile ton în ton, cu alb. Designerii au mai propus și alte combinații cu bluze albe ușor de asortat. Philosophy a prezentat costume de stofă în carouri, cu sacou și pantaloni, completat de cămașă albă cu guler și manșete cu volănașe albe. Tot în completarea pantalonilor au prezentat și Fendi ori Philosophy, bluze albe versatile, mereu pe gât, mereu cu manșetele la vedere.

Citește și:

La Fendi, bluza cu guler înalt pe gât și manșete înalte a ieșit pe sub salopeta satinată, purtată cu cizme. La Philosophy salopeta a fost cu fir lurex, cu nasturi pe mijloc, tip jumpsuit, iar bluza albă a avut guler jabou cu multe volane, pliuri și pliseuri, chiar cu inserții de voal. La Proenza Schouler, am întâlnit și varianta ceva mai sport-casual: helancă pe gât, albă, cu fustă și rochie franjurată pe deasupra.

Ce modele de bluze ce se potrivesc la orice ținută să alegi pentru sezonul actual și cel viitor?

Totuși, se poate observa o linie comună în alegerea unor bluze albe versatile pentru sezonul ce vine. Se poartă mai degrabă croiala elegantă ori sofisticată, în defavoarea celei sporty. Însă, nu te gândi că vei fi nevoită să te îmbraci ca o Madame de Pompadour! În general este vorba de bluze albe ușor de asortat, deși cu tentă prețioasă sau Glamour, asortate feminin, prețios dar și sport ori casual. Adică, poți asorta bluza cu mâneci victoriene sau jabouri pompoase și la blugi, fuste conice de stofe ori pantaloni la dungă, chiar cu ghete flats, cu balerini, cu pantofi sport sau boots, nu doar cu botine sau stiletto!

Citește și:

În plus, mai este de reținut faptul că există două moduri de purtare ale bluzelor albe, predominante în colecțiile de sezon. Poți asorta bluze albe versatile cu piese albe, ton în ton, dar și cu pantaloni ori salopete, cealaltă linie propusă de designeri.

Și, dacă tot am vorbit despre bluze albe ce se potrivesc la orice ținută și despre asortările propuse de stiliștii caselor de modă, iată ce modele s-au remarcat cel mai des:

Jurnalul unei shopaholice, bluze albe versatile, bluze albe ușor de asortat, bluze albe ce se potrivesc la orice ținută

Bluză cu mâneci bufante Bluză de voal cu broderie

Cămașă oversize Cămașă-tunică

Alege bluze albe ușor de asortat, cu model retro-feminin: caută mânecile bufante, cu manșete înalte și decolteu la baza gâtului

Bluza albă, cu decolteu pe gât, adesea cu guler jabou sau eșarfă, cu mâneci bufante, cu manșete ridicate este favorita designerilor. Neapărat este croită din materiale fine (triplu voal, voal, mătase) și poate completa jeans, pantaloni din tweed, ori din piele.

Citește și:

Helanca albă, pe gât este o variantă ușor de adaptat atât sport, cât și casual sau office

Printre cel mai des întâlnite bluze albe versatile pe podium a fost și helanca mulată, pe gât. Poart-o de una singură, cu blugi, pantaloni ori fuste din piele sau completeaz-o cu fuste și pantaloni albi, alături de accesorii pretențioase (pietre, franjuri, cristale), ca și cum hainele ar fi o ”pânză albă” pe care ”pictezi” cu cele mai cool accesorii și bijuterii.

Alege bluze albe versatile cu inserții de voal transparent sau dantelă

Deși nu ai zice, și modelele de bluze albe ușor de asortat cu inserții de voal și dantelă sunt des întâlnite.

Și, deși nu te-ai gândi că pot fi purtate decât în asortări prețioase, bogate, ele se pot combina cu pantaloni în carouri, articole de piele, stofe groase și blugi. Cu ghete, cizme sau mocasini, cu orice! Adu-ți aminte că asortările în contrast sunt cele mai populare!

Citește și:

Se poartă cămăși albe, simple, cu gulerul mare, pe gât, dar și cămăși largi, vaporoase

Nu în ultimul rând, bazează-te pe bluze albe ce se potrivesc la orice ținută, pe gama clasică de cămăși. În fine, nu tocmai clasică, căci vorbim despre cămăși adesea supradimensionate (bluzon, tunică) cu buzunare sau gulere înalte, pe gât, ori cu manșete mari, ce ies în evidență. La fel de ”clasice” sunt și topurile albe vaporoase, fluide, și ele pot fi asortate oricum îți dorești, atât cu piese maxi, cât și cu articole mulate.

Ai multe bluze albe versatile la dispoziție și ai atâtea moduri de a le asorta. Casual, sport, office, de cocktail ori de ocazie, te poți baza oricând pe clasica și mereu stilata bluză albă!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.