Legenda spune că, în 1920, ducele de Westminster în Londra i-a prezentat tweedul lui Gabrielle Coco Chanel, cea care apoi s-a hotărât să adapteze acest tip de material și să-l introducă în rândul pieselor de îmbrăcăminte pentru femei, pentru prima dată.

Cum a ajuns tweedul să fie specific pentru Chanel

De atunci, tweedul a apărut în fiecare colecție Chanel, devenind un fel de piatră de temelie, o semnătură iconică a brandului.

Chanel a folosit tweed scoțian primele dăți, înainte să treacă la materialul fabricat special în regiunea Nord-Pas-de-Calais din Franța France de către artizani renumiți pentru munca lor de țesători calificați. Cea care avea să fie, prin definiție, stofa tweed simbolică pentru casa de modă Chanel. Și este și azi, de generații!

Din anul 1998, tweedul specific Chanel, cu o țesătură mai ușoară și lejeră, a fost realizat meticulos în atelierele franțuzești ale Maison Lesage, unde creativitatea și artizanii excepționali se unesc în forțe pentru a crea materiale de cea mai înaltă calitate.

Cum arată atelierele în care se creează tweedul iconic Chanel?

Aruncă o privire în interiorul unui astfel de atelier să observi cum, în urzeli și bătăi de materiale, pentru a-i conferi forma dorită (de la lână, bumbac și mătase, până la dantelă, piele, denim, lanțuri, fermoare și plasticuri), este țesut de mână, în mod adorabil, textilul unic și cu pattern neregulat ce va prinde forma unora dintre cele mai recognoscibile tipuri de design iconic pentru Karl Lagerfeld - creatorul de modă actual al legendarei case franțuzești Chanel.

Surse foto: pxhere.com, Shutterstock

Referințe:

Valerie Steele (editor) - Encyclopedia of Clothing and Fashion, vol. 3.

elle.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: