Setari Cookie-uri

Criterii de luat în considerare când alegi un scaun cu aspect luxos

Să găsești scaunul perfect, care să completeze camera ta, sau să știi să alegi un scaun cu aspect luxos, în jurul căruia să graviteze celelalte piese de mobilier și decorațiuni nu e mereu simplu. Însă, cu siguranță, dacă construiești camere urbane, actuale, ce mizează pe stiluri eclectice, ai nevoie de câteva sfaturi de amenajare a locuinței.

Un scaun interesant, cu o textură prețioasă sau un pattern interesant, ori cu motive sau ornamente luxoase poate transforma total o încăpere. Poate deveni piesa centrală a unui living altfel urban, cu tentă de loft.

Poate deveni centrul de interes al unei bucătării de inspirație rustică sau retro. Ori poate fi completarea unui dormitor cu parfum romantic, franțuzesc.

scaune în stil vintage cu aspect luxos Vezi mai multe modele

Oricum ar fi, indiferent de stilul casei tale, dacă vrei să alegi un scaun cu aspect luxos ai nevoie să găsești un echilibru în asortare.

Cum alegi un scaun interesant fără să se piardă în aglomerația de decorațiuni și mobilă? Sau cum alegi un scaun fără a face notă discordantă cu restul pieselor din camera ta? Vorbim despre asta, cu sfaturi și exemple de scaune cu aspect luxos, numai bune de luat acasă, așa ca la început de toamnă!

Citește și:

Cum alegi un scaun cu aspect luxos: criterii pe care să le știi și tu!

Când alegi un scaun cu aspect luxos, ar trebui să optezi pentru o linie ”rece”, modernă, unde forma prevalează în fața funcției? Sau ar trebui să mergi pe texturi organice, calde, cu forme mai puțin sculpturale și mai degrabă axate pe confort și senzație de ”acasă”, așa cum se întâmplă în liniile scandinave?

Sunt multe componente după care să ne ghidăm când începem redecorările! Așadar, azi vorbim doar despre scaune cu aspect luxos și cum să le încadrezi la tine acasă.

Jurnalul unei shopaholice, alegi un scaun cu aspect luxos, cum alegi un scaun interesant, scaune cu aspect luxos

Scaun Louis XV Scaun fluture urban

Fotoliu cu tapițerie bej

Ce criterii te ajută să alegi un scaun cu aspect luxos?

Întreabă-te mereu care e perspectiva după care așezi acel scaun, în totalul camerei. Este foarte important pentru a reuși compoziția. Vezi scaunul doar frontal, doar din față sau îl vezi și din unghi? Construiește camera așa încât să se formeze echilibrat și așa, și așa!

Citește și:

Și atenție și la felul în care scaunul se raportează la restul pieselor de mobilier și accesoriilor! Sigur, e cool să mixez cât mai multe stiluri și zone, dar fii atentă la juxtapuneri! Creează anumite zone unitare, fie prin formă, culori ori texturi și țesături, deși realizezi un stil eclectic! Descoperă mai jos și cum alegi un scaun interesant, în funcție de texturile lui, de culoare și de formă!

Fii atent la model, la textură, la formă și la culoare!

Vorbim despre cum alegi un scaun cu aspect luxos în casa ta.

Ce trebuie să te influențeze în alegerea ta? Să fie texturile și țesăturile, imprimeurile, pattern-urile sau motivele ce se îmbină la el? Să fie lemnul, metalul, tapiseria, materialele prețioase, accesorizarea cu ciucuri, detalii patinate sau aurite, volute sau pliuri, inserții prețioase, Rococo sau să fie vorba despre forma acelui scaun, cu totul, luat în ansamblu?

Citește și:

Aș zice că atunci când alegi scaune cu aspect luxos, contează și privirea de sus, de ansamblu, de încadrare a formelor sale în formele camerei, dar și de detaliile care îl compun.

Un scaun cu franjuri și catifea ar face notă discordantă într-un decor minimalist, complet alb, însă într-o cameră retro, cu mici accente eclectice (o masă, un taburet de legătură, o etajeră, o perdea diafană) ar putea fi piesa perfectă!

scaune moderne cu aspect luxos Vezi mai multe modele

Cum alegi un scaun interesant, deci? Ar trebui să fie capitonat, din lemn totalmente sau doar cu mici zone de lemn? Ar trebui să fie metalic sau să aibă detalii combinate?

Când alegi un scaun cu aspect luxos, fii atentă la restul camerei! Dacă ai în cameră o canapea mare, cu perne și câteva pouf-uri (la fel din țesături interesante, eclectice), nu vei alege un scaun dintr-un singur material, să zicem doar de lemn sau doar metalic, ci unul care îmbină mai multe detalii.

Citește și:

Poate vei alege un Scaun-Ou sau un fotoliu ce îmbină mai multe texturi, ori poate un ”scaun spațial”, ce face tocmai notă discordantă prin culoare și stil!

Sper că ți-am dat câteva sugestii interesante ca să încadrezi și tu scaune cu aspect luxos în apartamentul tău. Iată și niște modele de fotolii cu texturi superbe pe care să le ai în vedere!

Contează felul în care alegi un scaun cu aspect luxos, și ca o notă de final, gândește-te dacă vrei să creezi fluiditate a stilului când îl alegi sau dacă vrei să iasă în evidență, să creezi zone de stil, ce se unesc, unde scaunul e piesă dominantă, în colțul său.

Tu cum alegi un scaun interesant?

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.