Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru a-ti alege cele mai cool tinute de iarna, fara să faci investitii majore

O pereche de cizme sau un palton sunt mereu primele pe lista de cumpărături.

tinute de iarna

Iarna vine întotdeauna cu micile ei bucurii - Crăciunul în familie, Revelionul cu prietenii, cadouri, Valentine's Day, un nou început odată cu noul an, planuri noi de viitor. Din punct de vedere vestimentar, dar ne pune nouă, femeilor, niște probleme din care nu întotdeauna reușim să ieșim cu ușurință.

În primul rând trebuie să punem deoparte hainele pentru vreme mai caldă, apoi trebuie să ne sortăm garderoba și să ne pregătim hainele potrivite pentru sezonul rece și, la final, e timpul să căutăm ținute noi, potrivite pentru acest sezon. O pereche de cizme sau un palton sunt mereu primele pe lista de cumpărături.

Cum putem face să ne păstrăm mereu cât mai multe opțiuni? Păi, în primul rând, trebuie să renunțăm la prejudecăți și la împărțitul hainelor în „de vară” și „de iarnă”. Să fim serioase, nu ninge în fiecare zi și nu tot timpul sunt -10 grade Celsius, așa că putem păstra unele obiecte vestimentare mai subțiri și pe timpul verii. Iată câteva idei care te vor ajuta să descoperi mai ușor ce soluții ai deja, în propria garderobă.

Citește și:

1. Păstrează rochiile în garderoba zilnică

Suntem tentate să punem rochiile și fustele în dressing imediat ce a venit toamna și să uităm de ele până când se încălzește afară - nu ne referim aici la luna martie. Frigul este, într-adevăr, una dintre neplăcerile majore ale iernii, dar asta nu înseamnă că nu poți purta o rochie mai subțire și în sezonul rece.

O poți îmbrăca peste un pulover pe gât, cu o pereche de colanți mai groși sau poți să îi adaugi un pulover de lână. Iar dacă ai și un palton călduros, nu mai ai niciun motiv să te temi de câteva grade în minus.

2. Alege un palton pe gustul tău

Pentru că tot vorbeam mai sus de palton, gecile și trenciurile sunt cel mai important element vestimentar pe timp de iarnă și cel care este primul remarcat de cei din jur, așa că trebuie să faci de la bun început o alegere bună.

Citește și:

Asta nu înseamnă să te orientezi către cea mai groasă jachetă sau cea mai pufoasă geacă. Alege un palton în culorile sezonului și ține cont de preferințele tale când vine vorba de culori și croială. De exemplu, în acest an sunt la modă pardesiurile cu texturi curajoase și detalii supradimensionate.

3. Renunță la ideea de încălțăminte de iarnă

La fel ca în cazul rochiilor, și încălțămintea pe care nu o considerăm „de sezon” - pantofi sport, botine sau chiar pantofi cu toc - este de obicei ascunsă în cutii și pusă bine în colțurile cele mai îndepărtate ale dulapului, de unde mai iese abia la începutul primăverii. Totuși, iarna nu trebuie să fie doar sezonul cizmelor îmblănite și al bocancilor.

Citește și:

Dacă ții cont mereu de temperaturile de afară și-ți planifici o ținută și în funcție de informațiile meteorologice, vei putea să porți și iarna unele dintre preferatele tale în materie de încălțăminte. Șosetele sunt cele mai importante, așa că e recomandat să îți completezi stocul cu câteva perechi de calitate, din materiale rezistente la frig.

4. Completează ținuta cu o pălărie sau o căciulă

Un alt element vestimentar care va adăuga de fiecare dată un plus de noutate ținutei tale este o pălărie sau o căciulă care se asortează perfect cu paltonul sau cu geaca. Multe dintre noi nici nu suntem prea dispuse să purtăm căciulă: preferăm să ne lăsăm părul liber și să ne protejăm, cel mult, cu o bentiță pentru urechi.

Cu toate astea, o pălărie este și un accesoriu elegant, nu doar un mijloc prin care ne protejăm de ninsoare și vânt rece. E un simbol șic care poate fi potrivit de minune cu o fustă mai scurtă și cizme lungi până la coapse, de exemplu. De asemenea, căciula a intrat de mult timp între preferatele colecțiilor de toamnă-iarnă ale marilor case de modă.

Citește și:

5. Nu pleca de acasă fără eșarfă

Dacă te-am convins cât de util pentru stilul tău ar fi să îți completezi garderoba cu cât mai multe pălării sau căciuli - pentru că asta ține și de gusturile personale, până la urmă -, nu uita să iei cu tine și o eșarfă atunci când pleci de acasă. Este un obiect vestimentar de multe ori trecut cu vederea, pentru că multe femei nu îl consideră neapărat o investiție în ținută.

Chiar și așa, are același dublu rol ca și pălăria: ne poate feri de frig și, în același timp, ne colorează și ne completează outfitul. Alege materiale de bună calitate - lână sau bumbac - și de grosimi diferite, ca să le poți combina cu orice ținută dorești, fie cu un pardesiu mai gros, fie cu o geacă din puf.

Așadar, nu trebuie să ne schimbăm garderoba în fiecare iarnă câtă vreme știm cum să ne creăm ținutele. Tu ce trucuri ai ca să-ți păstrezi mereu un stil elegant, chiar și iarna?

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.