Setari Cookie-uri

5 bijuterii speciale pe care le poți oferi în dar unui bărbat

Iată o selecție de cinci accesorii dintre care unul poate deveni darul special pe care să-l oferi în dar bărbatului din viața ta!

În perioada Renașterii bărbații își făceau cunoscut statutul prin arborarea cât mai multor bijuterii. Capetele regale se împodobeau cu țesături cu fire de argint, purtau inele și cercei cu perle, pentru a demonstra averea care era considerată încă de atunci simbolul puterii. Faimosul portret al lui Henric al VIII-lea al Angliei îl înfățișează pe rege având trei inele pe degete și un colier impresionant la gât, iar pelerina regală pe care o purta avea nenumărate rubine cusute.

În zilele noastre, accesoriile bărbătești sunt mai mult decât un simbol al statutului - acestea învăluie purtătorul într-un aer masculin desăvârșit, pot exprima stilul lui personal și pot avea o semnificație profundă. Magazinele de profil oferă selecții variate de bijuterii din argint pentru bărbați - brățări, inele și pandantive, dintre care poți alege piese ce vor avea și o însemnătate spirituală.

Citește și:

Iată o selecție de cinci accesorii dintre care unul poate deveni darul special pe care să-l oferi în dar bărbatului din viața ta!

Un talisman din argint cu roată de rugăciune tibetană

Roata Mani de rugăciune se regăsește la intrarea în templele budiste din Tibet și Nepal. Aceasta amplifică efectul mantrei Om Mani Padme Hum (care îl invocă pe Chenrezig, întruparea compasiunii), atunci când este rotită de credincioșii care trec pragul templelor. Conform budiștilor, aceasta înglobează învățăturile lui Buddha. Purtarea talismanelor cu reprezentări ale roților Mani contribuie la crearea unei karme pozitive.

Datorită pergamentului aflat înăuntrul roții, pe care apare inscripționat mesajul Om Mani Padme Hum, rotirea talismanului este similară cu rostirea silabelor mantrei. Pentru un bărbat spiritual, care practică meditația și care este în strânsă relație cu sinele său, acest talisman poate fi cadoul perfect.

bijuterii pentru el

Citește și:

O amuletă din argint cu formule magice

Această amuletă este confecționată din argint, fiind inscripționată manual cu simboluri numerice, despre care se credea în trecut că au rol magic și de protecție. Argintul este metalul prețios care poate fi purtat cel mai ușor, întrucât se potrivește oricărui stil vestimentar. Forma de frunză de lotus a amuletei încurajează menținerea echilibrului emoțional, motiv pentru care nu poți da greș atunci când oferi în dar acest accesoriu stylish, cu subtonuri spirituale.

bijuterii pentru el

Un talisman din argint cu lapis lazuli

Un talisman ce îmbină argintul cu piatra lapis lazuli (piatra cerului) este o opțiune specială pentru un cadou bărbătesc. Accentul de un albastru profund se armonizează cu argintul cilindrului, pentru o accesorizare stilată a unei ținute casual. Lapis lazuli se extrage de 6.000 de ani și a fost considerată, pentru o lungă perioadă de timp, o piatră sacră, atribuindu-i-se stimularea creativității, purificarea organismului și evoluția spiritualității.

Citește și:

bijuterii pentru el

Un inel din argint cu simboluri norocoase

O bijuterie inedită, inelul din argint gravat cu un șir de elefanți poate reprezenta un dar neprețuit. Elefantul este un simbol al norocului, al fericirii și al longevității. Culturile asiatice îi oferă un statut sacru, diferiți zei fiind reprezentați cu capete de elefant, amintind astfel de înțelepciunea și inteligența lor. Șirul de elefanți poate fi rotit pe verigheta de bază, iar în acest fel se apelează puterea acestui simbol de îndeplinire a dorințelor.

bijuterii din argint

O brățară din argint lucrată manual în Nepal

Această brățară din argint lucrată manual în Nepal poate fi cadoul potrivit, dacă vrei să surprinzi plăcut un bărbat conectat cu latura sa spirituală. Mantra în sanscrită Om Mani Padme Hum transformă brățara într-o amuletă. Cele șase silabe ale mantrei au un înțeles atotcuprinzător pentru budiști, invocând pacea interioară, echilibrul în conexiunile externe și o comuniune cu Universul. Acest accesoriu poate să transmită un mesaj spiritual puternic și în același timp să completeze stilistic o ținută bine aleasă.

Citește și:

bijuterii din argint

Accesoriile sunt punctele forte ale unui outfit. Atunci când acestea au o poveste, purtarea lor devine o experiență în sine. O bijuterie primită în dar are o însemnătate aparte, reprezentând un cadou personalizat și prețuit.

foto main Polly Sharai/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.