Setari Cookie-uri

6 sfaturi pentru alegerea pantofilor de mireasă

Ești pregătită să pășești în fața altarului, tot ce mai trebuie este să te faci mai frumoasă decât ai fost vreodată în viața ta.

La nuntă fiecare mic detaliu are o importanță covârșitoare și e recomandat să ținem cu grijă cont chiar și de cele mai mici amănunte.

De aceea, alegerea pantofilor e mai importantă ca niciodată! Sfaturile pe care ți le oferim în rândurile de mai jos te vor ajuta să iei cele mai bune decizii din toate punctele de vedere, nu numai al look-ului. Vezi la ce ne referim!

Când mergi la cumpărături pentru pantofii de mireasă?

Când ești în cea mai bună dispoziție ar fi un răspuns potrivit, dar mai trebuie să ții cont de un aspect. Ce trebuie să achiziționezi prima dată, rochia sau pantofii? Răspunsul cel mai potrivit, în ceea ce ne privește, este rochia. Oricât de mult ai adora pantofii, trebuie să recunoști că pentru o mireasă rochia e elementul care atrage atenția. Așa că pantofii trebuie neapărat să se asorteze cu ea din toate punctele de vedere.

Citește și:

Fii atentă să existe o coeziune evidentă între rochie și pantofii pe care i-ai ales. Evită ca rochia să fie clasică, de exemplu, și pantofii mult prea avangardiști. Există, firește, și mici diferențe: dacă ai o rochie scurtă, poți opta pentru pantofi-bijuterie, dacă rochia ta e foarte lungă, nu e necesar să îți bați capul cu potriveala perfectă. Însă este musai ca între cele 2 să existe o compatibilitate. De asemenea, ia în considerare faptul că va fi necesar să iei pantofii cu tine atunci când mergi să faci probe pentru rochie.

Cum alegi măsura potrivită?

Cel mai bine e să mergi la cumpărături de pantofi de mireasă dimineața, atunci când picioarele tale nu sunt umflate. Asigură-te că pășești de câteva ori în pantofi și că îi verifici pentru a hotărî cât de confortabili sunt. De asemenea, e recomandat să cumperi o mărime cu o jumătate de număr mai mare decât ceea ce porți în mod normal. E un truc pe care l-am învățat de la vedete, care stau mult timp pe tocuri și știu că picioarele se umflă de la presiune. Desigur, pantofii nu pot să îți scape din picioare.

Citește și:

Cum te acomodezi cu pantofii de mireasă?

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le comit viitoarele mirese este să poarte perechea de pantofi abia în ziua nunții. Te înțelegem, e vorba despre niște accesorii cu totul și cu totul speciale și nu prea vrei să te atingi de ele în alte condiții, însă pantofii de nuntă trebuie neapărat purtați înainte pentru a te asigura că sunt suficient de confortabili.

Încalță-i din când în când prin casă și mergi în ei, repetând și câțiva pași din dansul nunții, așa, ca de exercițiu distractiv. Stiliștii îți recomandă să recurgi din nou la acest gest cu o seară înainte de nuntă, în sala în care va avea loc ceremonia, pentru a te familiariza cu podeaua sau cu alte provocări.

Citește și:

Care este înălțimea maximă recomandată a tocului?

Nu există un răspuns standard la această întrebare, deoarece totul depinde de experiența ta. Dacă ești obișnuită să mergi pe tocuri și nicio înălțime nu îți pune probleme, teoretic, poți opta pentru pantofi cât de îndrăzneți îți dorești. Amintește-ți însă că vei petrece nenumărate ore în compania lor și că durerile de picioare îți pot afecta surâsul luminos de mireasă.

pantofi de mireasa

Am spune că 10 cm e înălțimea maximă pentru pantofii de mireasă și că kitten heels reprezintă o soluție ideală. Dacă alegi totuși să depășești acest prag, optează măcar pentru pantofi cu toc și platformă, deoarece sunt mai comozi.

În cazul în care eviți cu obstinație tocurile în viața de zi cu zi, nu apela la ele la propria ta nuntă. O pereche de balerini delicați și festivi vor reprezenta o alegere infinit mai înțeleaptă.

Citește și:

Pentru ce culoare optezi?

Nu, nu e nici pe departe obligatoriu să ai pantofi albi la rochia de mireasă. Dimpotrivă, unele femei consideră că e un gest passe, deși, dacă tu jinduiești la aceeași nuanță ca rochia, nu trebuie să lași această concepție să te descurajeze.

Cele mai potrivite nuanțe pentru pantofii de mireasă sunt, pe lângă alb, crem, șampanie, nude, trandafiriu sau ivoire. Dacă rochia ta nu e alb pur, ar fi bine să ții cont de aceleași reflexii și în alegerea pantofilor.

Însă poți apela și la detalii îndrăznețe. Pantofii de mireasă metalizați sunt pur și simplu superbi, oferind o doză de strălucire și de glamour de care ai nevoie. De asemenea, unele mirese adoră să reinterpreteze sintagma „ceva albastru” atunci când vine vorba despre pantofii lor de mireasă.

Citește și:

Sfatul stiliștilor pentru miresele fashionable? Folosește una dintre culorile buchetului în pantofi sau reia nuanța de pe papionul mirelui tău. Veți fi o pereche pur și simplu perfectă!

Ai la dispoziție numeroase opțiuni de pantofi de damă în online, așa că alegerea culorii celor pe care îi vei purta la nunta ta nu va mai reprezenta deloc o problemă. Ce spui despre o pereche de pantofi roșii care să imite nuanța rujului tău? Nouă ne place foarte tare ideea!

pantofi de mireasa

Sursa foto: Dasha.ro - Pantofi rosu inchis din piele naturala Fancy

Cum alegi pantofii în funcție de locația nunții?

Adaptează pantofii la rochia pe care o porți, dar și la locație! Iată cele mai bune sfaturi!

E greu de crezut că vei purta aceiași pantofi la o rochie romantică pe plajă ca la una tradițională. Dacă pentru prima poți opta pentru sandale sau poți renunța de tot la pantofi, la a doua e recomandat un model elegant.

Citește și:

Ai o nuntă de zi? Apelează la pantofi de mireasă cu toc mic și gros, stabil și confortabil. Dacă locația este undeva afară, la iarbă verde, asigură-te că nu ai de-a face cu tocuri prea înalte sau cu materiale care se pot păta.

În cazul în care sala de nuntă e acoperită cu mochetă, nu ai motive de griji și poți investi în orice pantofi îți fac cu ochiul. Însă dacă trebuie să te deplasezi și să dansezi pe o podea alunecoasă, ai grijă să verifici cât de stabilă este talpa pantofilor în care ai investit. Nu lăsa loc de surprize!

Acestea sunt sfaturile care te vor ajuta să alegi cei mai buni pantofi de mireasă, cei mai frumoși și mai adorați ai tuturor timpurilor. Ia în calcul recomandările noastre și nu vei avea cum să dai greș!

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.