Setari Cookie-uri

Lecţia de stil: Cum să te îmbraci în stil italienesc

Cum te îmbraci în stil italienesc, cu ajutorul elementelor potrivite, care te vor ajuta să arăţi impecabil, în orice moment al zilei.

Cu siguranţă ai admirat, cel puţin o dată, modul în care se îmbrăca bărbaţii italieni, al căror stil vestimentar degajă siguranţă de sine şi atenţie la detalii. Pentru că Milano reprezintă una dintre cele mai cunoscute capitale mondiale ale modei, vei găsi numeroase informaţii pe site-urile de specialitate, legate de ţinutele pe care le poţi crea, folosind doar câteva obiecte vestimentare. Stilul italian casual se remarcă prin naturaleţe şi eleganţă, care, deşi pare realizat fără prea mult efort, implică multă muncă. În acest articol, îţi prezentăm cum te îmbraci în stil italienesc, cu ajutorul elementelor potrivite, care te vor ajuta să arăţi impecabil, în orice moment al zilei.

Optează pentru măsurile potrivite

Pentru a obţine un stil vestimentar italienesc fără cusur, trebuie să optezi pentru măsuri potrivite ale hainelor. Astfel, fiecare piesă vestimentară pe care alegi să o porţi trebuie să îţi vină bine, să te avantajeze şi să fie bine croită pe corp. Nu sunt permise articolele vestimentare largi sau oversisezd, italienii fiind cei care apelează, în număr mare, la croitori care le realizează haine după bunul plac, în funcţie de măsurile lor exacte. Astfel, mulţi bărbaţi se fac vinovaţi de purtarea pantalonilor din jeans largi sau evazaţi sau a cămăşilor mult mai strâmte decât este necesar. Pentru a adopta stilul vestimentar italienesc, trebuie să te îndrepţi către alegerea unor cămăşi cambrate şi a pantalonilor care urmează linia corpului, cu croială dreaptă. În plus, italienii poartă întotdeauna costume impecabil croite. Regula pentru a te asigura că un costum te avantajează este să măsori corect umerii. Cusăturile umerilor şi ale mânecilor cămăşii trebuie să se termine acolo unde se unesc umerii şi braţele. În caz contrar, sacoul îţi va fi prea mare, deci nu va fi măsura potrivită. În ceea ce priveşte pantalonii, tivul acestora trebuie să atingă marginea de sus a pantofilor sau poţi alege să dezvălui şi o mică porţiune a gleznei, aşa cum poartă italienii toate perechile de pantaloni.

Citește și:

Spune ”Da” culorilor

În cazul în care credeai că stilul vestimentar al italienilor este unul riguros, care nu acceptă culori sau abateri de la regulă, află că acest lucru nu este adevărat. Una dintre caracteristicile esenţiale ale stilului vestimentar italienesc o reprezintă abilitatea de a combina armonios culorile. Dacă vrei să obţii rapid o astfel de ţinută stilată, poţi opta pentru articole vestimentare în nuanţe de maro, alb, roz sau albastru, într-o gamă variată de nuanţe. În consecinţă, poţi să alegi un sacou fucsia, o cămaşă şi o pereche de pantaloni albi şi nu uita de pantofi, care pot fi din piele maro. Pentru a crea o ţinută lejeră, ideală pentru o ieşire în oraş, cumpără o pereche de jeans bine croiţi, înlocuieşte cureaua neagră cu una portocalie şi alege un tricou albastru, care se va potrivi de minune cu restul elementelor. Dacă aceste culori nu sunt pe placul tău, nu te teme - asta nu înseamnă că nu poţi obţine o ţinută impecabilă şi cu ajutorul tonurilor neutre de crem, bej sau lila, uşor de purtat în anotimpul cald. Pentru un plus de stil, poţi include şi accesorii care te vor scoate din anonimat-pălăriile cu boruri largi, batistele în culori vii purtate în buzunarul de la piept sau ceasurile mari de mână sunt soluţii la care poţi apela, indiferent de ocazie. Ochelarii de soare şi servietele din piele sunt alte elemente importante de care poţi ţine cont, atunci când vrei să creezi ţinuta perfectă.

Citește și:

Accesorizează-ţi ţinutele cu mocasini

O altă lecţie de stil pe care o poţi prelua de la italieni ţine de accesorizarea ţinutelor cu mocasini din piele întoarsă, disponibili într-o gamă variată de culori. Aceştia se potrivesc de minune chiar şi cu tricourile Polo, considerate unele dintre cele mai uşor de asortat obiecte vestimentare, ideale atât pentru stilul casual, cât şi pentru cel business. Alege o pereche de pantaloni simpli, bleumarin, alături de care mocasinii şi tricoul Polo vor forma o ţinută inedită. De regulă, italienii preferă să poarte mocasinii fără şosete, atât în cadrul ieşirilor în oraş, cât şi la birou, dacă jobul permite. În cazul în care vrei să porţi şosete, încearcă să ieşi din tipare prin includerea unor şosete colorate, care vor aduce de îndată un element nou în ţinuta ta, care va atrage atenţia. Ţine cont şi de alegerea celor mai potriviţi mocasini: aceştia trebuie să aibă o talpă delicată şi flexibilă, de preferat joasă şi cât mai comodă. Te vei bucura de numeroase modele de mocasini, pe care îi poţi alege în funcţie de buget, culoare sau material, care să îţi pună în evidenţă orice ţinută.

Citește și:

Te poţi îmbrăca în stil italienesc prin adoptarea celor mai cool obiecte vestimentare, ţinand cont ca acestea să fie perfect croite. Nu te feri de articolele în culori tari, care te vor scoate în evidenţă, oferindu-ţi şansa să creezi ţinute pline de stil.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.