Setari Cookie-uri

Cum te încalți la birou: 5 perechi de pantofi pentru stilul office

Cele 5 perechi de pantofi pe care fiecare femeie trebuie să îi dețină în dressing.

Ne petrecem cea mai mare parte a zilei la birou, așa că e de la sine înțeles că stilul office a căpătat o mare importanță în viața noastră. Oricare ar fi tendințele vestimentare pe care îți place să le testezi în timpul liber, știi că atunci când ajungi la muncă există un dress code care trebuie respectat, unul perfect motivat, cu scopul de a imprima profesionalism și seriozitate apariției tale.

Azi vorbim despre cele 5 perechi de pantofi pe care fiecare femeie trebuie să îi dețină în dressing. Îți vor asigura stima colegilor, respectul șefilor și acea promovare la care visezi de atât de multă vreme. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Pantofii nude

E ușor de înțeles de ce pantofii nude sunt favoriții absoluţi atunci când vine vorba despre ținutele de birou. Caracterul lor e unul inofensiv, subtil, debordând de eleganță și de rafinament. Mai mult, o pereche de pantofi nude vor avea și un efect flatant asupra siluetei tale: alungesc și dau impresia că ești mai înaltă și mai subțire, mai ales atunci când îi porți pe piciorul gol sau cu dres de culoarea pielii (nu recomandăm combinația de pantofi nude și ciorapi negri).

Citește și:

Rămâne la latitudinea ta ce tip de pantofi nude vei alege. Stilettos sunt excepționali și sunt universal priviți drept acei pantofi pe care orice femeie trebuie să îi aibă în garderobă (da, chiar și tipele sport care nu se imaginează niciodată pe tocuri). Însă la fel de recomandați sunt și pantofii cu bot rotund sau cu toc gros și mediu.

Cum îi porți? Asortează cu un costum masculin în tonuri de bej pentru a marca estetica neutră a momentului. Combină cu o rochie midi cu print pentru acele momente când vrei să te simți romantică și stilată.

Pantofii cu toc pisică

Stilettos au fost multă vreme alegerea numărul unu a fashionistelor. Până la urmă, chiar Victoria Beckham decidea să ignore avertismentele medicilor și să prefere să poarte pantofi cu toc în ciuda monturilor de care suferea la picioare.

Citește și:

Cu toate acestea, ultimii ani au adus o binevenită schimbare. Începem să prioritizăm confortul, pe de o parte încurajate de stilul de viață tot mai activ al momentului, cu accent pe sport, pe de altă parte determinate de rutina cotidiană încărcată în care suntem nevoite să alergăm continuu.

La granița dintre stilettos și pantofii sport au apărut kitten heels, respectiv acele accesorii care reușesc să păstreze eleganța și să nu facă rabat de la confort. Prin ce se caracterizează? Au un toc mic, a cărui înălțime este în general cuprinsă între 3,5 și 4,75 de cm, ușor curbat, și vârful ascuțit. Deși apăruți în timpul regelui Ludovic al XIV-lea (ca multe trenduri pe care le adorăm azi), pantofii cu toc pisică au devenit cu adevărat populari în anii 50 și apoi în decada 90, retrăindu-și gloria azi.

Citește și:

Cu ce îi porți? Practic, arată fabulos cu orice, de la colanți la pantaloni scurți. Noi ți-i recomandăm alături de un compleu format din fustă scurtă și sacou, a la anii 90, sau împreună cu blugii tăi preferați și o cămașă cu aer boho.

Balerinii

Orice părere ar avea trendurile care s-au tot opus balerinilor în ultimii ani, aceștia rămân unii dintre pantofii vedetă din stilul office. Nici nu e greu de înțeles de ce, dat fiind faptul că sunt irezistibil de confortabili și ne dau un aer a la Audrey Hepburn, plin de stil și de eleganță.

În ultimii ani, balerinii au migrat de la modelul clasic cu bot rotund la cel cu bot ascuțit, cu toc mic sau cu panglici legate pe picior, inspirat de accesoriul purtat de balerine (dar mult mai confortabil). Noi îți recomandăm ca la birou să porți ceva mult mai accesibil, un format de pantof totodată sofisticat și rezistent.

Citește și:

Asociază cu o pereche de mom jeans și o helancă într-o casual Friday în care vrei să aduci aminte tuturor de ce Audrey Hepburn e în continuare considerată cea mai elegantă femeie din toate timpurile. Combină cu banana pants și o cămașă elegantă de mătase atunci când ai o prezentare importantă: balerinii fac minuni peste tot!

Pantofii Oxford

Atribuiți inițial garderobei masculine, pantofii Oxford sunt și azi una dintre perechile pe care ne bazăm în spațiul office. Inițial, erau purtați de studenții de la prestigioasa universitate din Anglia, iar semnificațiile lor, de inteligență și seriozitate i-au făcut apoi ideali în spațiul office.

pantofi oxford

Noutatea adusă de ultimii ani constă în asocierea modelului clasic de Oxford cu detalii care să îi confere personalitate. Dacă te-ai săturat ca lumea să sugereze că porți pantofii iubitului tău, apelează la Oxford cu detalii glam, la pantofi colorați sau la accesoriile cu finisare metalizată. Aceștia vor face diferența dintre un stil adesea banal de birou și unul care iese în evidență exact așa cum trebuie.

Citește și:

În ceea ce privește cele mai potrivite combinații vestimentare, îți sugerăm să te ții departe de cele mult prea evidente. Evită să porți Oxford cu un costum masculin deoarece nu vei realiza echilibrul pe care îl căutăm atât de mult în fashion acum. Combină mai degrabă cu o rochie sau cu o fustă cu pliseuri sau cu pantaloni cu talie înaltă și răsfrântă și un top arhitectural. Ideea este că trebuie să adaugi elemente romantice sau glam pantofilor Oxford în stilul de birou.

Oxford arată minunat și alături de o rochie petrecută sau de una cămașă, fiind de fapt accesoriile care aduc aceste piese în spațiul biroului.

Botinele

Modelele de mai sus sunt uluitoare în stilul office, dar niciunul dintre ele nu se pretează iernii. Ce faci atunci când afară e zăpadă și frig, iar tu ești nevoită să te dovedești la fel de stilată ca de obicei?

Citește și:

Optezi pentru botine! Le preferăm acum pe cele înalte, până în dreptul sau deasupra gleznei, în culori profunde, intense, sau în nuanțe neutre. Dar la fel de dorite sunt și botinele din catifea, cu broderie, în tonuri de alb sau cu toc gros și șireturi, câteva dintre itemurile pe care le-am adorat în ultimii ani.

Botinele arată minunat cu orice articol vestimentar din garderoba un, un motiv să investești în cât mai multe. Combină cu o rochie cu mânecă lungă pentru un look feminin sau cu blugi și un pulover elegant pentru un still smart casual la birou.

Una dintre revoluțiile în moda ultimilor ani este însă reprezentată de botinele care se poartă vara. Așa că sparge barierele și mergi la birou cu rochia ta preferată cu flori și o pereche de botine roz delicat. Nimeni nu va mai fi ca tine!

Ți-am spus care sunt pantofii cu care vei face furori la birou, să descoperim acum cu ce completezi aceste outfituri pentru a primi 10 pe linie. Găsești cele mai potrivite genți de damă pe dasha.ro. Investește în modele de calitate, cu accent pus pe rezistență, cu format încăpător și culori care pot fi ușor asortate. Geanta roz pal din piele naturală Dollie reușește să reprezinte concomitent o pată de culoare și un item extrem de versatil pentru garderoba ta de birou.

geanta eleganta

Sursa foto: Dasha

Geanta roz pal din piele naturala Dollie

Conturează cu ajutorul propunerilor de mai sus stilul office care va face ravagii în 2019. Compune ținute stilate, care debordează însă de profesionalism, și vei vedea cum imaginea ta va înflori printre colegi și șefi deopotrivă!

foto main: EKramar, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.