Setari Cookie-uri

Cum îți afectează depresia alegerile vestimentare

Alegerile vestimentare pot indica multe despre starea ta emoțională.

Nu e lucru simplu să alegi zilnic ținutele vestimentare potrivite pentru tine. Sunt prea multe aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei să te faci remarcată: de la starea vremii și jobul pe care îl ai până la felul în care te simți și ce vrei să transmiți prin outfitul tău. Ce bijuterii se potrivesc cu ținuta aleasă, care este ceasul corespunzător pentru o întâlnire business, ce accesorii îți completează outfitul și cât înseamnă prea mult când vine vorba de stil - cu siguranță, în fiecare dimineață, pui cap la cap toate aceste piese pentru a obține „puzzle-ul“ vestimentar perfect.

Ce se întâmplă, însă, în zilele când n-ai chef de nimic, când simți că totul e inutil, când simți o tristețe apăsătoare și tot ce îți dorești este să rămâi culcată în pat? Cum se schimbă stilul tău vestimentar când suferi de depresie?

Citește și:

Studii recente arată că femeile care suferă de depresie sau sunt foarte triste au tendința de a purta tricouri largi, blugi și hanorace, în vreme ce femeile optimiste și fericite aleg să poarte rochii și bijuterii. Astfel, alegerile vestimentare pot indica multe despre starea ta emoțională, mai ales dacă ești genul de persoană care își alege cu grijă îmbrăcămintea. Iată care sunt, potrivit studiilor, cele mai la îndemână alegeri vestimentare pe care le fac femeile când suferă de depresie.

Blugi

Majoritatea studiilor indică blugii ca fiind prima alegere a femeilor care suferă de depresie. 51% dintre femei ar putea blugi dacă s-ar simți triste sau deprimante și doar 33% dintre ele ar alege blugii în zilele în care s-ar simți optimiste sau fericite. Studiile mai arată că, alături de un tricou larg și de teniși, blugii sunt cea mai la îndemână variantă când n-ai chef de nimic și îți lipsește energia de a te aranja.

Citește și:

Haine ieftine

Când suferi de depresie, una dintre ideile care te macină este aceea că nu meriți să fii fericită sau să arăți bine, susțin psihologii. Din cauza asta, de multe ori, femeile aleg să poarte haine ieftine, să ignore toate bijuteriile și să își piardă interesul de a combina într-un mod plăcut obiectele vestimentare pe care aleg să le poarte.

Haine în culori plictisitoare

Pe lângă faptul că ți-ai pierdut orice interes în a te aranja pentru a te face remarcată și a te simți cât mai frumoasă, când suferi de depresie ai tendința de a purta haine în culori plictisitoare, pentru a nu atrage atenția asupra ta. Persoanele care suferă, sunt triste și vor să fie lăsate în pace aleg să poarte haine în nuanțe închise, evită culorile vesele și luminoase, precum și accesoriile.

Citește și:

Ochelari de soare cât mai mari

Cu toate că nu ai chef să te aranjezi și să îți alegi accesorii potrivite pentru stilul tău vestimentar, ochelarii de soare rămân, totuși, un obiect de care ai nevoie în momentele în care ai o stare emoțională proastă. Pe de o parte, ochelarii de soare îi împiedică pe cei din jur să vadă tristețea din ochii tăi, ceea ce te scutește de discuții de multe ori nedorite cu ceilalți. Pe de altă parte, accesoriul funcționează ca un scut care te protejează de lumea din jur.

Cu toate acestea, psihologii avertizează că nu întotdeauna presupunerile legate de starea emoțională a unei femei când își schimbă stilul vestimentar au un fundament solid. În asemenea cazuri, limbajul corpului și comunicarea nonverbală pot spune mai multe despre starea emoțională a unei persoane. Depresia afectează peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume și este considerată boala secolului XXI, iar simptomele acestei afecțiuni pot fi diferite de la persoană la persoană.

Citește și:

Foto: By Voyagerix, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.