Setari Cookie-uri

Cum alegem hăinuțe confortabile pentru copii 

Care sunt cele mai potrivite pentru copilul tău? Cât de complex sau cât de simplu să fie modelul lor? Cum le alegi astfel încât să fie și confortabile, dar și rezistente?

Sunt variate prin materialele din care sunt confecționate, prin modele, croială, culori și eventualele accesorii pe care le au. Hainele pentru copii sunt atrăgătoare pentru că sunt adorabile, dar când vine vorba de achiziționarea lor, intervin o sumedenie de întrebări și incertitudini. Care sunt cele mai potrivite pentru copilul tău? Cât de complex sau cât de simplu să fie modelul lor? Cum le alegi astfel încât să fie și confortabile, dar și rezistente? Acestea sunt doar câteva dintre multele întrebări pe care proaspeții părinți și le pun când merg la cumpărături.

Ei bine, răspunsul corect nu are de ce să fie atât de greu de găsit. Pornind de la faptul că orice copil are nevoie, înainte de toate, de confort și protecție, poți face cu ușurință alegerea optimă în materie de articole vestimentare.

Citește și:

Iată câteva dintre criteriile de bază după care te poți ghida când ajungi la raionul cu hăinuțe pentru cei mici:

  • Calitatea, înainte de toate

Dacă vorbim de haine pentru copii, calitatea materialelor din care sunt confecționate trebuie să primeze. Calitate înseamnă confort, rezistență și libertatea de mișcare. Dar mai înseamnă și asigurarea protecției pielii sensibile a celor mici. Așadar, țesăturile cât mai naturale sunt nu doar foarte plăcute la atingere și lejere, dar și foarte rezistente. Hainele confecționate din bumbac organic, in, lână, cânepă sau mătase sunt cele mai potrivite pentru nevoile vestimentare ale celor mici, indiferent de vârstă.

Copilului trebuie să-i facă plăcere să poarte hăinuțele. În ele trebuie să se simtă cât mai bine și cât mai în siguranță. Materialele naturale au capacitatea de a-i oferi copilului tău confortul de care are atât de multă nevoie în activitățile zilnice, sunt extrem de plăcute la atingere, protejează în mod corespunzător pielea și o lasă să respire în voie.

Citește și:

Dacă ai dubii cu privire la calitatea articolelor vestimentare, le poți studia etichetele. Hainele de calitate superioară ce au garanția că materialele din care sunt fabricate vin din surse testate certe sunt certificate GOTS (Global Organic Textile Standard).

  • Croiala și modelul hainelor

În cazul hainelor pentru copii, mai simplu înseamnă mai confortabil și mai practic. Sistemele de închidere ale hainelor sunt un criteriu de care este bine să ții cont când faci cumpărături. Astfel, pentru bebeluși nu sunt recomandate hăinuțele prevăzute cu elemente ce pot pune în pericol sănătatea micuților (prin asfixiere, sugrumare etc.). În cazul copiilor ce au depășit vârsta de 3-4 ani și încep, treptat, să învețe să se îmbrace și să se dezbrace singuri, cele mai indicate sunt recomadate haine prevăzute cu sisteme de închidere/deschidere ușor de folosit: elastic în locul de șiretului ce necesită legare; sistem de prindere cu arici sau capse (și în cazul pantofilor) în locul nasturilor ce implică ceva mai multă îndemânare.

Citește și:

Pe lângă sistemul de închidere/deschidere a hainelor, modul în care au fost croite decide și el nivelul de confort al articolelor vestimentare. Mult prea multe cusături vor incomoda și irita pielea micuților, așa că hainele cu croială cât mai simplă sunt, fără doar sau poate, cele mai confortabile.

Modelul hainelor, culorile și imprimeurile au, de asemenea, un rol important în alegerea optimă a hainelor pentru cei mici. Confort înseamnă plăcerea purtării unei hăinuțe, așa că alegerea culorii și a imprimeurilor preferate de copilul tău este un alt detaliu de care trebuie să ții cont când mergi la cumpărături.

Găsirea celor mai confortabile haine pentru copii nu este nicidecum atât de dificilă precum pare. Cu puțină atenție la nevoile celor mici și la modul în care au fost fabricate hainele, vei reuși să faci cele mai bune alegeri pentru garderoba micuțului/micuței tale.

Citește și:

Featured foto by Africa Studio via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.