Setari Cookie-uri

Cum te îmbraci pentru vremea înșelătoare de primăvară

Vremea se poate schimba în doar câteva minute, așa că trebuie să fii pregătită să faci față și frigului sau ploii, chiar dacă, atunci când ai plecat de acasă, era însorit și plăcut afară.

Am avut parte de o iarnă blanda, cu temperaturi oscilante, dar care rareori au scăzut sub pragul de îngheț, iar acum ne pregătim deja garderobele pentru o primăvară care ne poate aduce o vreme imprevizibilă. În primul rând, temperaturile plăcute din timpul zilei pot scădea drastic odată ce se înserează. Pe de altă parte, vremea se poate schimba în doar câteva minute, așa că trebuie să fii pregătită să faci față și frigului sau ploii, chiar dacă, atunci când ai plecat de acasă, era însorit și plăcut afară.

Cel mai dificil este să te hotărășți în ce să te îmbraci atunci când vremea este înșelătoare, în zilele capricioase de primăvară, când geaca matlasată și ghetele de iarnă pot fi mult prea călduroase, dar o geacă de piele este mult prea subțire. Dacă te-ai confruntat vreodată cu o astfel de dilemă, iată care sunt cele mai bune idei care te pot inspira să-ti alegi ținuta perfectă pentru următoarea perioadă:

Citește și:

Deprinde arta suprapunerii hainelor

Primăvara este anotimpul perfect pentru a experimenta cu diversele combinații de haine, prin suprapunerea mai multor materiale sau texturi, astfel încât să obții un look confortabil, dar sofisticat. Atunci când te îmbraci în straturi, cel mai important este să înveți ce piese vestimentare să combini, pentru a nu avea un aspect prea încărcat sau să creezi ținute care nu sunt deloc flatante pentru silueta ta.

De exemplu, poți purta o bluză din voal sub un pulover subțire din tricot și o geacă subțire. Sau, dimpotrivă, poți alege să porți o maletă sau o bluză elegantă, dar să te protejezi de frig cu ajutorul unei jachete groase. De altfel, acum este cea mai bună perioadă pentru a adăuga o astfel de piesă garderobei tale, întrucât vei găsi reduceri substanțiale la o gama variată de jachete de damă, potrivite pentru o vreme schimbătoare.

Citește și:

Nu te grăbi să renunți la bocanci

Poți purta liniștită bocancii de iarnă și în această perioadă de tranziție, întrucât te vor feri de ploaie și umezeală, fiind, în același timp, un element care rămâne în vogă și în sezonul următor. Nu te grăbi încă să scoți din dulap balerinii, pantofii cu toc sau sandalele; acestea mai au de așteptat cel puțin până în aprilie. În schimb, cizmele înalte, mocasinii și pantofii sport mai voluminoși sunt ideali pentru luna martie.

Poți crea ținute superbe cu ajutorul cizmelor înalte, fie că le combini cu rochii din șifon sau tricot, cu fuste din piele sau cu o pereche de jeans skinny, în timp ce adidașii sunt perfecți pentru o ținută casual de weekend, în care confortul primează. Mocasinii și pantofii din piele se potrivesc foarte bine ținutelor smart casual sau office, așa că poți adapta acest tip de încălțări aproape oricărui outfit pe care îl porți la birou.

Citește și:

Accesorizează-te pentru mai mult confort

Accesorii precum căciulile subțiri, eșarfele sau fularele sunt perfecte pentru a completa o ținută mai subțire și a-ți asigura tot confortul de care ai nevoie. De exemplu, dacă vrei să porți o geacă de piele într-o zi mai călduroasă, îți poți proteja gâtul cu o eșarfă sau un fular supradimensionat, dintr-o lână moale și subțire, astfel încât să nu îți sacrifici confortul termic.

Mănușile încă se mai pot dovedi utile, mai ales în diminețile și serile reci, așa că ar fi recomandat să ai mereu o pereche în geantă. De asemenea, ciorapii înalți sunt perfecți pentru a fi purtați pe sub o pereche de cizme înalte sau cu o pereche de botine. Vei obține astfel un look actual și confortabil, în armonie deplină cu temperaturile de afară.

Citește și:

Nu uită că primăvara este anotimpul ideal pentru a introduce mai multă culoare în garderoba ta, iar suprapunerea hainelor și accesorizarea îți permit să asociezi texturi și țesături diferite pentru a crea ținute cu adevărat unice, care să îți reflecte personalitatea și stilul, dar care să îți țină și de cald, în același timp.

Sursa foto: EVG photos from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.