Setari Cookie-uri

Bumbacul organic - fibra naturală cu cele mai multe beneficii din industria textilă

Este cea mai populară fibră folosită în industria textilă, nu provoacă alergii, nu irită pielea, are un grad mare de absorbție a umidității și asigură confort și protecție pielii. Cu atât de multe calități nici nu este de mirare popularitatea de care se bumbacul organic la nivel global.

Spre deosebire de bumbacul convențional, pentru a cărui creștere este nevoie de utilizarea multor chimicale care poluează mediul înconjurător, bumbacul organic este obținut cu ajutorul unor metode mult mai sigure pentru sănătatea planetei și a oamenilor. Producătorii de bumbac organic nu permit folosirea fertilizatoarelor sintetice, a pesticidelor toxice sau a semințelor modificate genetic.

Principalele beneficii ale hainelor și articolelor textile confecționate din bumbac organic includ asigurarea confortului sporit, a stării de sănătate bună atât pentru consumatori, cât și pentru agricultori, conservarea mediului înconjurător, precum și reducerea costurilor pentru producători.

Pentru a ne asigura că articolele textile pe care le alegem sunt fabricate 100% din bumbac organic, trebuie să verificăm dacă produsele sunt certificate GOTS (Standard Global al Textilelor Organice). GOTS reprezintă asigurarea stării organice a textilelor, urmărind traseul de fabricație al produselor de la recoltarea materiilor prime, până la etichetarea acestora și distribuirea pe piață. Atenție, însă! Dacă pe etichetele articolelor textile se găsesc cuvinte precum “verde”, ”eco friendly” sau “sustenabil” nu înseamnă că sunt confecționate din bumbac organic. Singurul standard care certifică 100% bumbacul organic este GOTS.

Citește și:

Pentru consumatori, indiferent de vârstă, hainele din bumbac organic sunt o alegere convenabilă din mai multe puncte de vedere:

  • Bumbacul este un material non alergen, așadar reprezintă opțiunea perfectă pentru persoanele mai sensibile care se confruntă cu reacții alergice sau cu alte afecțiuni mai grave cum este astmul;

  • Bumbacul este un material foarte de delicat cu pielea, ideal atât pentru toate categoriile de vârstă;

  • Rezistența sporită la uzură a bumbacului este o altă calitate incontestabilă a acestei țesături;

  • Bumbacul organic se poate steriliza cu ușurință, iar acesta este un mare plus pentru textilele destinate bebelușilor și copiilor de vârste fragede;

  • Fibra de bumbac absoarbe și elimină rapid umezeala, contribuind astfel la menținerea confortului corporal;

    Citește și:
  • Bumbacul organic poate fi spălat sau expus la temperaturi ridicate, fără a exista riscul deteriorării acestuia;

  • Articolele din bumbac organic nu irită pielea, reprezentând astfel o alegere avantajoasă pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Altfel fiind spus, haine și încălțămintea din bumbac organic se potrivesc bine oricui, indiferent de vârste sau de domeniile de activitate și, nu în ultimul rând, reprezintă o alegere de cumpărare responsabilă a consumatorilor.

Featured foto by Zoia Kostina via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.