Setari Cookie-uri

Ce încălțăminte purtăm pe timp de vară

A venit sezonul cald și este momentul să trecem la încălțămintea confortabilă și aerisită de vară.

Când ne gândim la încălțămintea de vară, sunt câteva cuvinte cheie care ne vin prima dată în minte: sandale, balerini și teniși. Până aici totul pare să fie destul de simplu, dar dacă începem să ne gândim la detaliile pantofilor specifici sezonului cald, atunci lucrurile se complică puțin. Care sunt criteriile de bază în funcție de care ar trebui să alegem pantofii de vară? Confort, marcă, rezistență sau unicitatea modelului – ce punem pe primul loc?

În primul rând, o pereche de încălțăminte trebuie să fie confecționată într-un mod corespunzător dacă vrem să ne bucurăm atât de confort, cât și de protecția optimă a piciorului și de o rezistență îndelungată. Așadar, materialele trebuie să fie de cea mai bună calitate, care să asigure mobilitatea picioarelor, să lase pielea să respire, dar să și reziste utilizării pe termen lung, în diferite condiții de umiditate sau căldură. Recomandate sunt combinațiile de materiale cât mai naturale cu inserții sau accesorii din materiale sintetice – piele naturală, bumbac, lână, plută, cauciuc, polipropilenă, lycra etc.

Citește și:

Apoi vine problema modelului pantofilor de vară. Talpa pantofilor trebuie să fie aleasă pe măsura modului în care va fi utilizată și, neapărat, în conformitate cu mărimea și formei labei piciorului.

În funcție de preferințele personale și de nevoile de utilizare, poți opta pentru sandale cu talpă joasă, potrivite cu ținutele casual, de zi, la birou, în timpul liber, pentru plimbările lungi și când ai mult de stat în picioare. Sandale cu platformă (wedges) sunt la fel de potrivite pe timp de zi, la fel de confortabile ca modelele cu talpă joasă și sunt numai bune pentru persoanele mai micuțe de statură. Să nu uită de sandalele cu toc înalt, ideale în momentele speciale ale zilei, când trebuie să participi la anumite evenimente mai importante.

Citește și:

Cât despre pantofii sport de vară sau balerinii, este foarte important ca măsura acestora să fie perfectă. Trebuie evitată achiziționarea pantofilor cu un număr mai mare sau mai mic chiar dacă modelul este unul de la care pur și simplu nu-ți mai poți lua gândul. Folosirea pe termen lung a articolelor de încălțăminte necorespunzătoare va avea efecte negative asupra sănătății picioarelor și coloanei vertebrale, dar și asupra posturii corpului și a felului de a merge.

Indiferent de modelele de încălțăminte pe care le alegi, nu trebuie să uiți că pantofii nu sunt doar accesorii vestimentare, ci au ca rol principal și foarte important protejarea picioarelor și contribuie la menținerea stării generale de bine. Așadar, calitatea trebuie să primeze.

Featured foto by Andrija Budva via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.