Setari Cookie-uri

Cum alegi inelul de logodnă. Tendințe din 2020

Anul acesta rămân în tendințe inelele de logodnă de tip halo, decorate cu o piatră mare înconjurată de pietre mai mici.

Inelul de logodnă face parte dintre bijuteriile care trebuie să fie alese cu multă grijă, pentru că, în principiu, este purtat pe deget toată viața. Acesta este motivul pentru care trebuie să te asiguri că viitorul logodnic va alege inelul potrivit, indiferent că ești modernă, clasică, minimalistă, retro sau că îți place să porți multe bijuterii. Iată de ce criterii trebuie să te asiguri că va ține cont partenerul tău atunci când alege inelul cu care te va cere de soție.

Își stabilește bugetul

Bugetul este unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unui inel de logodnă. Pentru că știi că te iubește, dar nu vrei totuși să ajungă la sapă de lemn. Înainte de a începe căutările, alesul inimii ar trebui să își stabilească bugetul pentru prețioasa bijuterie. El va decide metalul din care este confecționat inelul, precum platina, aurul sau argintul, și pietrele care îl vor decora. De la combinații de argint cu zirconiu, pentru cele mai mici bugete, la platină cu diamante, pentru cele mai mari, există numeroase oferte în materie de inele de logodna.

Citește și:

Îți știe gusturile

Pentru a-l ghida pe viitorul logodnic în cea mai bună direcție și a te asigura că nu îți oferă un inel care nu are absolut nimic de-a face cu stilul tău, încearcă să îi transmiți mesaje subliminale. Înainte de a cumpăra inelul, el trebuie să știe că ești mai atrasă de bijuterii moderne sau vintage, mai discrete sau ostentative. Până la urmă, este un test care te ajută să afli dacă te cunoaște cu adevărat.

Alege alternative de bun gust pentru un buget mic

Poți avea un inel de logodnă frumos chiar și cu un buget mai mic. În acest sens, viitorul logodnic ar trebui să se concentreze pe alternative: de exemplu, poate alege o perlă de cultură în loc de un diamant sau o piatră prețioasă înconjurată de diamante mici, care va costa sigur mai puțin decât un inel cu unul singur mai mare.

Citește și:

Alege piatra de mărimea și forma potrivite

După ce a stabilit tipul pietrei care va decora inelul, trebuie să aleagă forma și dimensiunea acesteia, pentru că posibilitățile sunt numeroase: rotundă, ovală, în formă de pară, triunghiulară, inimă etc. Și doar tu poți decide ce preferi și care versiune va arăta mai bine pe degetul tău. Trebuie să știi că numai după ce vei proba mai multe dimensiuni și forme de pietre prețioase îți vei da seama care ți se potrivește mai bine.

Alege metalul potrivit

Și acest aspect depinde de bugetul logodnicului. În primul rând, trebuie stabilită culoarea preferată, argintiu, auriu sau roz. Iar aceste preferințe se regăsesc în bijuteriile purtate frecvent. Pentru un buget mai mic se poate alege argintul, aurul galben, alb sau roz, iar pentru unul mai generos, platina. Se gândește și la verighetă De obicei, logodna implică o căsătorie. Inelul de logodnă și verigheta sunt purtate pe același deget, inelarul mâinii stângi. În concluzie, cele două bijuterii ar trebui să se asorteze. Înainte de a alege inelul de logodnă, ar fi indicat să te gândești și la cum va arăta verigheta, în principal metalul din care va fi aceasta confecționată.

Citește și:

Personalizează inelul de logodnă

Dacă, după ce ai stabilit toate detaliile legate de inelul de logodnă, nu găsești acel model rar pe care ți-l dorești, nu trebuie să intri in panică. Mergi la un bijutier artizan care poate să realizeze inelul visurilor tale. Este o alternativă perfectă, pentru că poți personaliza inelul după cum dorești și nimeni nu va mai avea o astfel de bijuterie. Iar dacă preferi stilul vintage, poți face un tur al caselor de licitații pentru a găsi o comoară retro care poate fi refăcută de un bijutier.

Trebuie să mai știi că, anul acesta, rămân în tendințe inelele de logodnă de tip halo, respectiv decorate cu o piatră mare înconjurată de pietre mai mici. Dacă ești adepta stilului minimalist, poți opta pentru inelele cu un singur diamant mare. Nu in ultimul rând, o tendință care câștigă teren o reprezintă inelele 2 în 1, respectiv cu două pietre prețioase tăiate în forme diferite.

Citește și:

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.