Setari Cookie-uri

Cum alegi adidaşii sau tenişii potriviţi pentru tine

Pentru o persoană sportivă, tenișii şi adidaşii sunt accesorii indispensabile. Dacă unii îşi bazează alegerile strict pe aspect, pentru a alege perechea potrivită de încălţări pentru sport ar trebui să ai în vedere câteva lucruri.

Următoarele sfaturi te vor ajuta să alegi perechea de încălţăminte sport care ţi se potriveşte cel mai bine.

Stabileşte scopul acelei perechi de încălţări

Atunci când decizi să cumperi o pereche nouă de încălţăminte de sport, că este vorba despre tenişi damă sau adidaşi bărbaţi, este important să identifici în ce scop o vei utiliza. Fiecare tip de pantof este realizat special pentru a face faţă unei anumite activităţi. De exemplu, pantofii de alergare sunt mai uşori, oferă o suprafaţă de frecare redusă şi amortizare pentru călcâi, în vreme ce pantofii de tenis au o aderenţă foarte bună. Prin definirea scopului ai redus la jumătate aria de căutări.

Alege mărci cunoscute pentru încălţămintea sport

Caută informaţii şi recenzii despre încălţămintea sport pe care vrei să o cumperi, precum şi mărcile de prestigiu pentru acel produs. Astfel de mărci pot fi Converse, dacă eşti în căutarea unei perechi de tenişi cu design urban, Nike sau Puma, dacă eşti în căutarea unei perechi de adidaşi.

Citește și:

Preţul este un indiciu al calităţii

Preţul este un factor major care poate afecta decizia de cumpărarea a unei perechi de tenişi sau adidasi. Desigur, ar trebui să ţii cont de buget, de scopul şi necesitatea încălţămintei. Nu uita însă, că produsele superioare şi durabile vor costa mai mult. Astfel, o pereche de tenişi bărbaţi confortabili, de calitate, ce poartă amprenta unui brand cunoscut, care va rezista, poate avea preț mai mare față de alte articole asemănătoare.

Alege mărimea potrivită

Este imperios necesar ca adidaşii sau tenişii să să potrivească picioarelor tale şi să fie mărimea adecvată. Dacă vor fi prea largi sau prea strâmţi, te vei simţi inconfortabil în timpul purtării. Se recomandă ca în cazul adidaşilor să alegi o măsură cu 0.5 cm puţin mai mare decât în cazul pantofilor normali.

Citește și:

Ţine cont de greutate şi de materiale

Datorită tehnologiilor avansate au apărut adidaşi şi tenişi foarte uşori, deci vei avea de unde să alegi. Pantofii sport uşori facilitează mişcările şi sunt mult mai flexibili. O pereche de adidaşi poate fi durabilă, dar dacă este grea devine inconfortabilă pentru că picioarele vor obosi mai repede. Pe de altă parte, cu o pereche de adidaşi uşori poţi sări şi alerga pe durate mari de timp fără a simţi oboseală în picioare.

În general, adidaşii uşori sunt confecţionaţi din materiale subţiri care permit aerisirea picioarelor.

Sfaturi pentru alegerea unei perechi de încălţări sport

  • Cumpăra încălţămintea după-amiaza sau seara pentru că atunci picioarele sunt puţin mai umflate decât dimineaţă.
  • Probează ambii pantofi şi poartă şosete atunci când faci acest lucru.
  • Alege încălţămintea care îţi permite extinderea degetelor de la picioare.
  • Verifică cu atenţie încălţămintea pentru a te asigura că nu există rupturi sau zgârieturi.
  • Verifica flexibilitatea tălpii prin curbarea acesteia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.