Setari Cookie-uri

Cum să alegi rochii de nuntă perfecte pentru a face impresie bună ?

Din punct de vedere stilistic, nunțile nu mai sunt niște evenimente pe care să le treci cu vederea, pentru care să adopți ținutele formale care se purtau odinioară, atunci când toată lumea purta ținuta bună duminică.

În zilele noastre poți adopta o gama foarte mare de rochii de nuntă, care cuprinde orice, de la ținutele formale sau chiar tematice. Probabil că și mai confuz este momentul când trebuie să îți dai seama ce ar trebui să porți la o recepție de nuntă. De aceea, poți urma sfaturile din acest articol, pentru a-ți da seama ce fel de rochii de nunta să adopți la o astfel de ceremonie.

Respectă codul vestimentar

Este probabil că invitația să conțină informații importante care te vor ajuta să decizi ce este potrivit să porți că invitat la recepția de nuntă. Acest lucru poate fi specific precum “black tie” și așa mai departe. Dacă însă nu scrie, efortul de căutare va fi mai mare. Ar trebui să te interesezi cam ce vor purta și alți invitați dacă îi cunoști, pentru a nu-ți face o apariție total ieșită din context. Ce înseamnă asta? Gândește-te doar la Bridget Jones când a venit costumată în iepuraș la petrecere!

Citește și:

Respectă gazdele

O recepție de nuntă nu este o oportunitate pentru a-ți afișa rebeliunea stilului. Decât dacă stilul tău este undeva spre conservatorism. Sigur, dacă gazdele adopta ținute nonconformiste precum mire în jeanși și adidași și mireasă în trening, să zicem, nu trebuie să te simți obligată să te încadrezi. La urma urmei, este o recepție.

Acestea fiind spuse, nu este momentul să lansezi un nou trend cu acei pantofi noi din catifea verde lime, strălucitori și fustă aia transparenta. Deși pare ispititor, încearcă să ai totuși o ținută decentă.

Ia în considerare contextul

Pe lângă perioada anului și codul vestimentar general, locația nunții ar trebui să joace un rol important în ceea ce alegi să porți. Dacă este petrecere de nuntă undeva pe o proprietate la țară, poți să porți o ținută care să se încadreze undeva între casual și elegant. Dacă cuplul organizează o petrecere modernă, într-o clădire industrială reconvertită, acesta este un indiciu pe care îl poți lua în considerare alegând o abordare modernă a ținutei pe care o vei purta.

Citește și:

Îmbrățișează formalul

Există o tentație pentru femei când participă la o nuntă să poarte haine „ fanteziste ”pe care nu le-ar purta în mod normal. De exemplu, vezi femeie în rochii cu paiete multe și accesorii asemenea. Sau vezi femei îmbrăcate într-un costum mult prea sobru. Este un aspect care te va duce cu gândul mai mult la un ofițer de credite decât la invitata rafinat.

O croială sobră, cu un mic touch glamour, va depăși întotdeauna oricare dintre ținutele amintite mai sus din punct de vedere al eleganței. Și, în plus, dacă nunta este suficient de dezinvoltă, poți face ceva individual renunțând la rochia lungă și purtând o rochie mai scurtă, în care să te simți bine.

Deci, dacă avem o nuntă formală...

Citește și:

Dacă mirii intenționează să găzduiască o nuntă formală, de obicei una care are loc seară, ar putea să enumere un cod vestimentar, cum spuneam. „White tie” presupune cea mai elegantă și mai formală ținută de nuntă posibilă. „Black tie” este mai puțin formală, dar totuși foarte formală.

Ce-i drept, cu excepția cazului în care ai niște prieteni foarte eleganți, este puțin probabil să vezi „White tie” la o invitație de nuntă. Acesta este tipul de îmbrăcăminte rezervat pentru evenimente majore, cum ar fi o cină de stat sau o nuntă regală.

Pentru femei, de obicei, înseamnă să poarte o rochie de bal sau o rochie de seară lungă. În mod ideal, rochia va avea o culoare neutră, precum bleumarin sau negru. O rochie viu colorată sau cu model îndrăzneț este prea nepotrivită pentru o nuntă formală, chiar dacă este o rochie realizată de un designer sau o casă de modă. Părul, machiajul și bijuteriile ar trebui să fie pline de farmec și dramatice.

Citește și:

Nuntă semi-formală...

Când gazdele nu vor să fie prea elegante, dar stabilesc în continuare standarde pentru că evenimentul lor să fie relativ formal, s-ar putea să-ți spună să porți o rochie de nuntă semi-formală. A vedea cuvântul „semi-formal” pe o invitație de nuntă nu înseamnă că ajungi să combini îmbrăcămintea lejeră cu un colier cu diamante sau o rochie lungă cu o pereche de adidași. În schimb, înseamnă că ținuta de nuntă poate fi ușor lejeră față de un eveniment formal.

Poți alege o rochie de lungime medie sau o fustă și un costum din două piese într-o culoare mai strălucitoare sau mai deschisă, precum roz, albastru, verde sau violet. Pastelurile sunt, de asemenea, perfecte, iar florile pot fi frumoase și adecvate în lunile de primăvară și vară. Pentru anotimpurile calde, caută materiale precum sifon, organza, mătase sau alte țesături ușoare. Rochia ta nu trebuie să fie deasupra genunchilor.

Citește și:

Poți purta o rochie fără bretele, dacă este cazul, dar asigură-te că ai un șal sau un cardigan. Pentru lunile mai reci, alege o rochie de nuntă semi-formală sau o fustă cu o lungime mai mare. Optează pentru culori mai întunecate și mai bogate, cum ar fi purpuriu, portocaliu, roșu sau albastru închis și căuta materiale mai grele.

Nuntă casual...

Unele, cupluri pur și simplu, nu se simt confortabil cerându-le oaspeților să se îmbrace în rochii de lux și smoking. Evenimentele casual nu au multe reguli, așa că a alege o astfel de ținută va fi foarte ușor. Nunțile casual sunt menite să fie primitoare, rustice și concentrate în primul rând pe fericirea cuplului și asta ar trebui să reflecte ținuta ta de nuntă.

O regulă bună de urmat atunci când decizi ce să porți la o nuntă casual este să eviți blugii și orice ai purta atunci când te relaxezi acasă. În acest caz, poți alege o rochie sau o fustă confortabilă. De asemenea, poți încerca să porți o pereche de pantaloni eleganți și o bluză sau chiar o salopetă.

Citește și:

Urmează aceste reguli și nu va fi greu să îți alegi rochia de nuntă, indiferent de tipul de nuntă la care participi.

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.