Setari Cookie-uri

Cinci materiale călduroase pentru acest sezon

Așa că iată ce materiale ar trebui să includem în garderoba noastră, pentru a fi pregătiți corespunzător pentru temperaturile scăzute de afară.

În timpul sezonului rece este important să știm să alegem materialele potrivite, pentru a ne păstra căldura corporală și pentru a ne simți confortabil, chiar și în cele mai friguroase zile. Așa că iată ce materiale ar trebui să includem în garderoba noastră, pentru a fi pregătiți corespunzător pentru temperaturile scăzute de afară.

Lâna

Lâna este țesătura care oferă cea mai mare căldură, fiind astfel cea mai bună alegere în timpul sezonului rece. Un strat subțire de lână oferă mai multă căldură decât un strat gros din orice altă îmbrăcăminte. În plus, lâna este un material ușor și o țesătură puternică, așa că aceasta nu se va rupe și nici nu se va uza prea repede și ușor. Lâna este cea mai potrivită pentru sezonul de iarnă, deoarece creează o izolație naturală, datorită buzunarelor de aer pe care materialul le creează.

Citește și:

De asemenea, lâna este elastică și rezistentă la apă, așa că este perfectă pentru zăpadă, dar și pentru alte condiții meteorologice mai dure. Lâna poate fi materialul de bază al multor piese vestimentare de iarnă, precum cardigane, pulovere, jachete sau ciorapi pentru femeie cu model.

Iar pentru a te bucura de hainele din lână pentru o perioadă mai lungă de timp, este necesar să le speli doar în apă călduță, până la 30 de grade. Căldura este dușmanul hainelor de lână, pentru că le poate micșora.

Cașmirul

Casmirul este mult mai fin și mai călduros decât lana, însă, acesta face parte din categoria materialelor de lux, având un preț mult mai ridicat. Puloverele din cashmere sunt extrem de delicate și călduroase, fiind rezistente și adaptabile la forma siluetei. Dacă acest material este bine întreținut, nu se va decolora, nu se va întinde și nici nu se va scămoșa.

Citește și:
  • Canyon sărbătorește 20 de ani
  • Cucerind lumea prin iubire - Us - Gamuel Sori x Lovespeake
  • Secretele decorării pereților

Iar pentru a proteja cât mai bine cașmirul, este important să eviți folosirea unui parfum, deoarece parfumurile pot păta materialul, sau pot rămâne în țesătură, atrăgând astfel moliile. Cașmirul nu trebuie să intre în contact cu deodorantul sau antiperspirantul, deoarece și acestea pot lăsa pete pe suprafața materialului,

Mohairul

Mohairul este fibra ideală pentru persoanele cu piele sensibilă. Fin și călduros, mohairul este un material care acordă o notă de eleganță oricărei piese vestimentare, fie că este vorba de un pulover oversized sau de o rochie midi pe corp, perfecte pentru sezonul rece.

Blana

Blana este cu siguranță cel mai vechi material folosit pentru a te încălzi în timpul iernii. În trecut, strămoșii noștri foloseau blănurile pentru a trece cu bine peste lunile reci de iarnă. Iar astăzi, îmbrăcămintea din blană încă este la mare căutare, mai ales în timpul sezonului rece. Însă, hainele din blană naturală sunt destul de scumpe, așa că poți opta oricând pentru o haină din blană falsă, care este o opțiune la fel de bună. Iar pentru a alege un produs de calitate, este necesar să verifici eticheta produsului, pentru a vedea dacă acesta conține fibre acrilice precum kanecaron sau tissavel, pentru că acestea sunt cele mai rezistente.

Citește și:

Fleece

Fleece este un material potrivit pentru activitățile în aer liber, cum ar fi drumețiile sau joggingul. În general, fleece este ideal pentru hainele și gecile de iarnă de zi cu zi, care trebuie să călduroase, și să faciliteze mișcarea. Îmbrăcămintea din fleece te ajută să îți menții căldura corpului și este destul de ieftină în comparație cu piesele vestimentare din cașmir sau mohair. Însă, acest material are un singur dezavantaj – nu este rezistent la apă, așa că nu poate fi purtat în zilele cu ploaie sau ninsoare.

În perioada sezonului rece, este important să porți materiale călduroase, care să îți ofere un confort sporit, însă, este necesar să porți și un strat exterior dintr-un material impermeabil, care să facă față umezelii.

Citește și:

Photo by Dan Gold on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.