Setari Cookie-uri

Cum să alegi o geacă damă potrivită

Fie că te plimbi cu drag printre fulgii proaspeți așternuți pe pârtii, fie că te plimbi pe străzile înghețate ale orașului, să te menții călduroasă este esențial în lunile reci de iarnă.

Când cumperi o geacă damă nouă, probabil vei întâlni o mulțime de tipuri diferite. Cunoașterea diferenței dintre tipuri te poate asigura că nu vei ajunge să porni o haină necorespunzătoare sau o geacă care nu oferă o protecție adecvată climatului în care nimerești. Este important să iei în considerare tipul activității, locația și nevoile tale atunci când alegi o geacă de iarnă, iar dacă locuiești într-un climat rece, este o idee bună să ai o varietate de jachete și paltoane de iarnă în dulap.

Ai probleme cu alegerea unei geci de iarnă? Iată o evaluare a gecilor de toamnă și iarnă în funcție de nivelul lor de căldură și ce întrebări trebuie să îți pui înainte de a face o alegere. Pentru a găsi o geacă care să se potrivească nevoilor tale, începe prin a te gândi când și cum vei folosi geaca damă.

Citește și:

Când vei folosi geaca damă?

Aștepți autobuzul, pentru o plimbare sau în timpul activităților sportive? În funcție de zona de utilizare, vei avea nevoie de diferite niveluri de căldură. O geacă ce poate rezista la temperaturi extrem de scăzute poate nu este neapărat cea mai bună opțiune pentru tine și nevoile tale, dacă nu îți propui să ieși din oraș. În schimb, un palton cu siguranță nu va fi bun pentru plimbări la munte.

Cum măsurăm nivelul de căldură?

Există mai multe aspecte care determină căldura gecilor. Se măsoară căptușeala gecii în grame pe metru pătrat (g / m²). Se ia în considerare, de asemenea, cât acoperă jacheta corpul, dacă există o căptușeală interioară moale și încălzitoare și cum protejează materialul exterior al jachetei împotriva intemperiilor.

Citește și:

Ce detalii sunt importante pentru tine?

Acordă o atenție suplimentară detaliilor atunci când alegi o geacă damă, deoarece acestea afectează nivelul de căldură. Vrei o glugă și, dacă da, ar trebui să fie detașabilă? Un guler înalt ajută la menținerea căldurii și protejează împotriva vânturilor reci. Gândește-te la ce caracteristici sunt importante pentru tine.

Tipuri de geacă damă

Geacă damă de puf – Gecile de puf, numite și geci matlasate, au un design matlasat care creează secțiuni cu aspect pufos. Aceste „pufuri” adăpostesc izolația gecii. În mod obișnuit ele sunt izolate cu puf autentic sau fibre sintetice, de aceea o astfel de geaca dama de la emag sau din alte magazin, oferă multă căldură, fără a avea o greutate mare. Din acest motiv, o geacă damă de puf este o jachetă excelentă pentru vreme rece, pentru călătorii în climă mai rece, deoarece se împachetează și pot încăpea în genți și valize compacte.

Citește și:

Geacă damă de schi și snowboard – Jachetele de schi și snowboard sunt concepute special pentru confort și căldură în timp ce ești activă în aer liber. Aceste tipuri de jachete de iarnă sunt concepute pentru a oferi izolație și rezistență la apă, rămânând în același timp respirabile și simplificate pentru a se potrivi mișcărilor ample și pentru a oferi rezistență mică în timp ce te miști.

Parkas – O geacă damă de tip parkas este construită pentru acoperire și căldură, ceea ce o face una dintre cele mai calde opțiuni de haine de iarnă. Parkas este un stil de haină lungă, care se oprește chiar deasupra genunchiului sau la coapsă, iar cele mai multe parkas au glugi care sunt adesea căptușite cu blană falsă sau autentică.

Jachete 3 în 1 – Cu acest tip de geacă de iarnă, vei obține două straturi de jachetă care pot fi purtate singure sau împreună, oferindu-ți trei opțiuni de jachetă din care să alegi. Carcasa exterioară a unei jachete 3-în-1 are o glugă și este confecționată din material impermeabil, respirabil. Această coajă poate fi purtată singură atunci când temperaturile sunt crescute sau condițiile meteorologice sunt umede. Geaca interioară oferă izolație și este realizată cu un anumit tip de material izolant, adesea din lână, poliester sau puf. Geaca interioară poate fi purtată singură ca strat confortabil atunci când vremea este rece, dar nu prea rece. A treia opțiune a jachetei vine atunci când cele două straturi sunt fixate împreună pentru o jachetă de iarnă caldă, impermeabilă.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.