Setari Cookie-uri

Cum să-ţi cizelezi stilul personal în cinci paşi simpli

Stilul personal este ceva care evoluează odată cu tine. Află cum să identifici elementele sale de bază şi cum să-l rafinezi!

Stilul personal este precum caligrafia, dezvăluie lucruri despre cine eşti tu cu adevărat şi este un rezultat unic al felului în care tu vezi lumea. Multe persoane cred că stilul se referă în exclusivitate la haine şi accesorii, dar este mai mult decât atât. Experienţele personale de viaţă, filmele pe care le-ai văzut, cărţile pe care le-ai citit, oamenii pe care i-ai întâlnit şi pe care i-ai admirat îşi pun amprenta asupra a ceea ce numim stil personal. Aşadar, pentru a putea crea un astfel de stil, care este un fel de semnătură a personalităţii tale, trebuie să te cunoşti mai întâi pe tine însăţi şi să transpui această informaţie într-o sintaxă creată din obiecte vestimentare şi nu numai. Dacă vrei să-ţi rafinezi această formă de exprimare, iată cum o poţi face urmând aceşti cinci paşi simpli.

Citește și:
  1. Găseşte-ţi o muză… sau mai multe

Internetul ne stă la dispoziţie cu milioane de imagini ale unor persoane mai mult sau mai puţin celebre care au reuşit să-şi identifice stilul personal. Cel mai probabil, unele dintre aceste persoane vor rezona mai mult cu tine din punct de vedere al look-ului. Una dintre cele mai simple modalităţi de a identifica stilul care te caracterizează este să analizezi ce au în comun, la nivel de alegeri vestimentare, aceste persoane. Poate te atrag mai mult ţinutele clasice sau cele retro sau poate te regăseşti mai mult în cele nonconformiste. Important este să îţi creezi, la nivel vizual, o reprezentare a stilului care te inspiră şi să adaugi propriile tale idei sau particularităţi.

  1. Liniile esenţiale

Odată ce ţi-ai găsit inspiraţia, identifică aspectele esenţiale legate de stilul care consideri că te reprezintă. Care este paleta de culori? Care sunt croielile propuse? Corespunde sau nu stilului tău de viaţă? Răspunzând la aceste întrebări vei avea o imagine mai clară despre cum ar trebui să arate garderoba ta. În plus, având în permanenţă aceste aspecte în minte, nu vei face niciodată cumpărături impulsive şi nici nu vei achiziţiona obiecte vestimentare care vor rămâne uitate în dulap.

Citește și:
  1. Ignoră trendurile

Trendurile vin şi pleacă, dar stilul rămâne. Ca să fii o femeie bine îmbrăcată, stilată sau rafinată, nu este nevoie să achiziţionezi haine noi în fiecare sezon. Pe lângă faptul că îţi vei proteja bugetul, vei evita să îţi supraîncarci garderoba cu obiecte vestimentare sau accesorii pe care le vei purta doar de câteva ori înainte să renunţi la ele. Stilul este legat de personalitatea ta, nu de tendinţe, aşa că e mai bine să nu cazi în această capcană. Rămâi fidelă croielilor care te avantajează, culorilor care te pun în evidenţă şi propunerilor de fashion care sunt relevante pentru stilul tău de viaţă.

  1. Accesorii speciale

Accesoriile pot avea o contribuţie decisivă în ceea ce priveşte crearea unui stil personal recognoscibil pentru ceilalţi. Poate ai o bijuterie specială de la mama sau de la bunica ta, poate într-un butic vintage ai găsit o poşetă sau o pereche de mănuşi unicat. Aceste mici detalii punctează într-un mod special stilul tău personal. Desigur, parfumurile joacă un rol important. Este cât se poate de seducător să fii asociată cu un parfum anume. Dacă încă nu te-ai decis care este acest miros special care te caracterizează, le poți încerca pe cele din gama Gucci de la Douglas, care acoperă o paletă largă de note olfactive, de la cele florale la cele citrice şi orientale. Important este să găseşti produsul care te face să te simţi frumoasă, expresivă şi atrăgătoare.

Citește și:
  1. Combină şi variază

Să-ţi găseşti şi să-ţi cizelezi stilul personal nu înseamnă să rămâi blocată în anumite canoane şi tipare. Dimpotrivă, este un exerciţiu zilnic de creativitate, care presupune o relaţie apropiată cu propriile emoţii şi trăiri. Chiar dacă baza garderobei tale ar trebui să fie formată din articole de bună calitate, acele investiţii care asigură liniile mari ale stilului personal, poţi adăuga oricând elemente noi, astfel încât să obţii ţinute variate. Nu te feri de combinaţii inedite, mai ales dacă ai o personalitate expansivă, şi nu uita că nu e nevoie să fii perfectă, ci doar în armonie cu tine însăţi.

Călătoriile pe care le faci, muzica pe care o asculţi sau, pur şi simplu, o persoană pe care o întâlneşti întâmplător pot avea o influenţă asupra stilului tău, care trebuie să evolueze întotdeauna în pas cu tine. Mai mult decât orice altceva, stilul tău personal trebuie să înregistreze transformările tale autentice!

Citește și:

Sursă foto: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.