Setari Cookie-uri

Cum îți pregătești valiza: cinci aspecte esențiale pentru o vacanță cu stil

Pregătirea corectă a valizei este unul dintre acele lucruri care te pot ajuta să pleci relaxată în vacanță. Iată de ce aspecte trebuie să ții cont pentru un concediu cu stil.

Pregătirea corectă a valizei se numără printre aspectele esențiale care te pot ajuta să pleci relaxată în vacanță. Iar acest lucru implică să ai stil într-un mod practic, astfel încât, după ce ai ajuns la destinație, să îți poți compune ținute în care să te simți șic, fără multe bătăi de cap. Lucrurile se complică și mai mult dacă există limitări în ceea ce privește bagajele. Iată cum poți să fii îmbrăcată cu stil, dar simplu, în vacanță.

Fă o listă

Foarte multe persoane obișnuiesc să își ia în valiză o grămadă de haine pe care nu le folosesc (aproape) deloc după ce ajung la destinație. De aceea, bagajul trebuie să fie făcut după stabilirea priorităților. Alege un minimum necesar după ce ai făcut o selecție bine gândită, cu piese elegante, dar și practice. Fă o listă de haine pentru vacanță, punând în valiză piese de bază, care pot fi combinate foarte ușor între ele. Vei avea mai mult timp pentru tine, pentru familie și pentru a savura un cocktail lângă piscină, cu stil.

Citește și:

Ce încălțăminte pui în valiză

Pantofii sunt mai mult decât un simplu accesoriu, pentru că pot schimba radical o ținută, de la una relaxată la una șic. Dacă mergi la mare sau te vei relaxa la o piscină, cu siguranță vei avea nevoie de șlapi. Espadrilele cu talpă ortopedică sunt confortabile, practice și elegante și sunt un “must have” pentru o vacanță de vară. Îți vor pune în evidență picioarele și, în plus, pot fi purtate cu aproape orice ținută. Sandalele vor permite picioarelor să respire. Cele plate pot fi purtate ziua, la o plimbare, iar o pereche de sandale de dama cu toc înalt pot adăuga un plus de stil ținutelor de seară. De asemenea, pantofii cu toc mediu sau înalt sunt potriviți pentru seară, oferind un alt aspect chiar și ținutelor casual, precum un top simplu și o pereche de pantaloni scurți din denim.

Citește și:

Ia cu tine un număr mic de haine

Nu uita să iei tot timpul în considerare tipul tău de corp atunci când alegi hainele. Astfel, dacă mergi într-un loc însorit, timp de o săptămână, poți lua cinci - șapte topuri (tricouri, bluze fluide etc.), o rochie de plajă, două - trei perechi de pantaloni scurți, două fuste, două rochii, o pereche de jeanși, un sacou ușor și, bineînțeles, două-trei costume de baie. Nu uita de accesorii, precum pălăria, ochelarii de soare, o poșetă și câteva bijuterii.

Cum asortezi piesele din valiză

Pe măsură ce îți pregătești valiza, îți vei compune în minte ținutele și vei încerca să fii cât mai creativă cu ceea ce ai la dispoziție. De exemplu, o fustă trapez din denim sau o pereche de pantaloni scurți pot fi purtate cu un costum de baie întreg și șlapi sau cu un top și espadrile. O rochie parte peste parte poate fi purtată cu o pereche de sandale sau cu espadrile. Seara, poți obține un aspect mai elaborat datorită accesoriilor, precum bijuterii, o curea, un plic.

Citește și:

Cum organizezi hainele în valiză

Pentru a economisi spațiu și pentru a evita să ajungi cu hainele șifonate, cel mai bine este să le rulezi cu grijă mai degrabă decât să le pui una peste alta. Pune piesele cele mai grele la fundul valizei, apoi hainele mai ușoare. Pune obiectele fragile între haine. Plasează costumele de baie și lenjeria de corp pe lateral, pentru a economisi spațiu. Dacă pui și pălăria de paie în valiză, o poți umple cu bikini sau lenjerie intimă, astfel încât să nu-și piardă forma. Pune pantofii separați în huse.

Cel mai bine este să îți faci valiza cu câteva zile înainte de a pleca, pentru a avea suficient timp să te gândești la tot ceea ce ai nevoie. Dacă pleci relaxată în concediu, acest lucru te va ajuta să ai o stare pozitivă pe tot parcursul lui.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.