Setari Cookie-uri

Alege rochia de ocazie perfecta cu aceste sfaturi simple

Gasirea rochiei de seara perfecta poate fi o provocare. Mai ales atunci cand iti place sa te deosebesti de ceilalti si sa porti un look incredibil. Pentru a putea alege tinuta perfecta, iti oferim cateva linii directoare care te vor ajuta sa alegi cea mai frumoasa tinuta.

Indrumari pentru alegerea unei rochii de ocazie

Tipul de eveniment la care urmeaza sa participi este esential pentru a alege rochia de ocazie perfecta. Desi vorbim despre evenimente nocturne, stilul poate varia in functie de caz.

Una dintre cele mai mari preocupari atunci cand primim o invitatie la un eveniment este ce rochie vom purta. In magazinele online precum JojoFashion.ro gasesti o mare varietate de modele si oferte rochii de ocazie, dar cum o alegi pe cea mai potrivita? Iata cateva sfaturi pentru a alege rochia de petrecere potrivita:

Rochie lunga pentru o petrecere de seara

Pentru o petrecere de seara alegeti o rochie lunga, pana la glezne sau care atinge solul. Aceasta regula se aplica indiferent daca este vorba de o rochie sau de o fusta din doua piese sau de un set de pantaloni. Rochiile deasupra genunchiului sau cu croi midi sunt rezervate doar petrecerilor cocktail.

Citește și:

In unele ocazii, organizatorii decid sa includa un cod vestimentar pe invitatie, astfel incat rochia oaspetilor sa urmeze aceeasi linie. Desi nu este ceva foarte obisnuit, daca se intampla, trebuie respectat, asa ca fii atenta la acest detaliu!

Opteaza pentru o rochie in culori inchise

Culorile mai puternice si nuantele metalice sunt ideale pentru o petrecere dupa-amiaza / seara. Tesaturile stralucitoare, detaliile cu paiete, ar trebui rezervate pentru astfel de ocazii.

De asemenea, un aspect crucial in alegerea unei rochii de ocazie este tonul pielii si culoarea parului, asa ca acesta este un alt punct de retinut. Cel mai important lucru este ca rochia pe care o porti sa te faca sa te simti confortabil si sa iti reflecte personalitatea.

Alege rochia potrivita in functie de ocazie

Un lucru important in alegerea unei rochii de petrecere este locatia unde va avea loc evenimentul. Nu ar avea sens sa alegi o rochie cu multe strasuri la o petrecere pe plaja sau un design foarte simplu la o petrecere de lux. Pentru nuntile pe plaja, idealul este sa optezi pentru tinute confortabile si proaspete.

Citește și:

La fel se intampla si cu accesoriile, cum ar fi incaltamintea, care ar trebui alese in functie de locatie. Daca evenimentul are loc intr-o locatie unde va trebui sa calci pe iarba, idealul este un toc gros.

Tine cont de anotimp

In acest sezon si probabil si in cele urmatoare, multe dintre evenimentele nocturne vor fi in aer liber, prin urmare, trebuie sa tii cont daca va fi frig sau cald si sa alegi cea mai de potrivita tinuta.

Daca petrecerea este iarna, va trebui sa optezi pentru o rochie cu maneca lunga dintr-o tesatura mai groasa, cum ar fi catifeaua. Dimpotriva, daca evenimentul se desfasoara vara, cel mai potrivit lucru este sa alegi o rochie vaporoasa.

Forma corpului, un factor crucial in alegerea unei rochii

Este important sa iti cunosti tipul de corp, astfel incat sa poti alege cea mai buna rochie de seara pentru tine si sa profiti la maximum de ea. De exemplu, unele decolteuri favorizeaza femeile cu corp clepsidra, dar nu si pe cele cu forma corpului mar sau triunghi inversat. Exista cateva zone ale corpului pe care doresti sa le evidentiezi. Daca da, alege o rochie care sa puna in valoare acele zone care iti plac.

Citește și:

Sa te simti confortabil este foarte important, asa ca inainte de a-ti alege rochia ideala, probeaz-o, mergi cu ea, poarta-o cu accesoriile pe care intentionezi sa le folosesti si asigura-te ca modelul ti se potriveste. Daca totul te convinge: lungimea, decolteul, forma, etc., atunci ti-ai gasit rochia ideala.

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.