Setari Cookie-uri

Cum să alegeți o rochie de seară fantastică

Știm cu toții că nunțile și evenimentele de seară au coduri vestimentare diferite în comparație cu cele din timpul zilei. În timp ce țesăturile deschise și rochiile în culori vii sunt alegeri populare pentru zi, rochiile cu mărgele, paiete și alte decorațiuni în nuanțe întunecate sunt opțiunile preferate pentru seară. 

O rochie de seară lungă ideală pentru petrecerea de nuntă este cea care vă scoate în evidență cele mai bune caracteristici și le ascunde pe cele de care nu sunteți deosebit de mândră, făcându-vă să vă simțiți ca o zeiță. Cu toate acestea, găsirea rochiei potrivite poate deveni uneori dificilă, fiind nevoie să vă evaluați opțiunile pe baza unui număr de criterii diferite. Iată câteva sfaturi valoroase pentru a vă ajuta să găsiți o rochie de seară lungă potrivită pentru o nuntă:

Determinați, mai întâi, care vă este forma corpului

Acesta este factorul fundamental în găsirea unei rochii care funcționează cel mai bine pentru dvs. Mai întâi ar trebui să vă determinați forma corpului, apoi să găsiți silueta potrivită tipului dvs. de corp. Pe scurt, majoritatea femeilor se încadrează în una dintre aceste categorii:

Citește și:
  • În formă de măr: trunchiul și umerii superiori sunt mai late decât șoldurile și picioarele
  • În formă de pară: regiunea șoldului este mai lată decât bustul
  • Clepsidră: regiunile bustului și șoldului sunt cam de aceeași dimensiune și separate printr-o talie subțire
  • Dreptunghiulară: rama corpului este subțire în general și nu are nicio diferență semnificativă între lățimea șoldurilor, taliei și umerilor
  • Petite: înălțimea totală este mai mică de 1,60m, cu o regiune a bustului și a șoldului bine definită

Odată ce aveți mai multe informații cu privire la tipul dvs. de corp, puteți alege silueta potrivită de rochie de seara lunga care vi se potrivește formei corpului și vă face să vă simțiți mai atractivă și mai încrezătoare.

Citește și:

Decideți dacă trebuie să vă încadrați într-un buget

Prețul unei rochii de seară variază în funcție de cantitatea de detalii din rochie, țesătură, ornamente și colecția de designer de care aparține. Ar trebui să vă faceți o idee despre cât de mult sunteți dispusă să cheltuiți pe o rochie de seară lungă, înainte de a începe căutările. Acest lucru vă va ajuta să vă restrângeți alegerile și să găsiți o rochie de seară care să se încadreze în bugetul dvs.

Odată ce v-ați stabilit bugetul, e foarte important să nu probați rochii care să nu se încadreze în el. Nu e nimic mai rău decât să găsiți o rochie care vă place, să o probați și să vă îndrăgostiți de ea, doar ca să vă dați seama la urmă că vă depășește cu mult bugetul.

Citește și:

Alegeți rochia care este cea mai apropiată de mărimea dvs. reală

Când vine vorba de rochii de seară, nu există măsuri sau dimensiuni unice pentru toate tipurile de corp și este posibil să găsiți cu greu o rochie de pe raft care să vi se potrivească perfect. Este întotdeauna recomandat ca rochia aleasă să fie modificată la măsurătorile dvs. efective, pentru a obține cea mai bună potrivire. Acest lucru este destul de ușor de făcut și nu trebuie neapărat să plătiți prea mult pentru modificări. Ar trebui să alegeți o rochie care să corespundă dimensiunii dvs. reale, nu dimensiunilor pe care v-ați dori să le atingeți.

Alegeți culorile cu înțelepciune

Culorile au puterea de a vă îmbunătăți aspectul general și totuși pot face și contrariul. Amintiți-vă întotdeauna să vă uitați doar la culorile care se potrivesc pielii dvs., atunci când alegeți rochii de seară elegante. Sigur, ați prefera să putați o rochie care să vă facă ochii să iasă în evidență și pielea să strălucească, decât să îmbrăcați o rochie care să vă facă să arătați palidă sau bolnavă. Rețineți acest lucru atunci când probați rochii, astfel încât să puteți rămâne concentrată. S-ar putea să vă atragă o rochie într-o culoare frumoasă, care s-ar putea să nu arate grozav pe pielea dvs.

Citește și:

Nu alegeți rochia doar în funcție de ce e în tendințe

Tendințele modei vin și pleacă dintr-o clipită. Dacă vă deranjează gândul de a purta o rochie care va deveni depășită în câteva luni, este o idee bună să cumpărați rochii care nu sunt foarte la modă. Caracteristici precum printuri, stiluri și ornamente specifice își pot pierde farmecul după o perioadă scurtă de timp și este posibil să nu mai fie la modă peste un an. Câteva alegeri sigure, care sunt întotdeauna în stil, cum ar fi decolteuri sweetheart, decolteuri în V, siluetă A-line, rochii negre, albe, bleumarin și aurii vă vor permite să purtați rochia mult mai mult timp.

Alegeți materialul potrivit

Modul în care o țesătură se așează în jurul corpului și fluxul său natural va afecta efectul general al rochiei. Prin urmare, ar trebui să alegeți o țesătură potrivită structurii și înălțimii dvs. Dacă sunteți slabă, o țesătură care se agață, ca spandexul, vă poate face să arătați și mai subțire. Pentru persoanele mai voluminoase, un material precum tulle-ul poate adăuga kilograme în plus look-ului. Alți factori care merită luați în considerare sunt adecvarea materialului pentru vremea din momentul în care veți purta rochia și modul în care trebuie să fie îngrijit sau curățat.

Citește și:

Foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.